Немски апарат за космонавти спира болката…

Автор: Няма коментари Сподели:

Здравейте, мили колеги! 

Изпращам ви информация за немската терапия, благодарение на която в 40 процента от случаите се избягва ортопедична операция.

Спорен и усмихнат ден!

                                                                    Катя Стайкова, журналист, 0888 59 39 50

                   Немски апарат за космонавти спира болката във врата, гърба и кръста

Image title

Застудяването през есента обостря хроничните заболявания на опорно-двигателния апарат

Няма човек, независимо млад или стар, който поне веднъж в живота си да не е изпитал болка в ставите, костите, мускулите, схващания на врата, на мускулатурата, проблеми в гърба. Особено при смяна на сезоните, при застудяване, както е в момента. „Започва да ме върти коляното, времето ще се промени” – прогнозират с точността на барометър по-възрастните хора. И започват да гълтат с шепи лекарства, за да спрат болката.  

А болката може да изчезне без приемането на химия, без да тровим организма си. Решението дава екип немски изследователив университета в Ерланген, Германия, под ръководството на доктора по медицина д-р Улрих Рандол. Те създават малък,ръчно преносим апарат – механично-магнитен резонатор, чрез който се извършва матрично-ритъмна терапия / MaRhyThe – МаРиТе/.

Какво се постига с него? 

Всеки знае, че сърцето работи в ритъм, мозъкът действа в ритъм, всички клетки в човешкото тяло се движат в ритъм. 

В правилното пулсиране на клетките е коренът и на здравето, и на болестите, установява д-р Улрих Рандол. Немският учен стига до извода, че по чисто механичен начин може да се вкара увредения участък отново в ритъма на тялото. Въз основа на тази теза създава МаРиТе, чрез който се извършва матрично-ритъмна терапия. Рехабилитатор движи уреда по увредения участък на тялото. Апаратът произвежда механични пулсации, които деликатно и хармонично карат клетките да затрептят в правилния ритъм.

МаРиТе възстановява нормалното състояние на мускулатурата и така решава проблемите на опорно-двигателния апарат.

Използва се при счупвания, болезнени артрози на големите стави (тазобедрена, коленна, раменни стави),наранявания на мускулите и сухожилията, втвърдявания и схващания на мускулатурата, проблеми във врата и гърба, при трудно заздравяващи рани, болезнени лимфатични състояния, постоперативни отоци на крайниците,хронично главоболие, мигрена и др. 

Тя е техника с дългосрочно оздравително действие при лечение на остри травмии при хронични заболявания на опорно-двигателния апарат.

Матрично-ритъмната терапия дава отличен лечебен ефект при “неизлечимите” болки в гърба, кръста, тила, както при редица други болки, от които страдат масово хората у нас и по света.

МаРиТе има изключителен ефект и при страдащите от диабет и едно от най-тежките усложнения на болестта –диабетното стъпало. С тази терапия д-р Улрих Рандол спасява от ампутация гангренясалите, вследствие на диабет, пръсти на краката на д-р Масару Емото – световноизвестния изследовател, автор на бестселърите „Послание на водата” и „Тайното послание на водата”.

 Матрикс уредът се използва в 15 страни в света от над 3 000 лекари, рехабилитатори и масажисти. Статистиката сочи, че благодарение на матрично-ритъмната терапия в 40 процента от случаите се избягва ортопедична операция. За много известни личности като Роджър Федерер – тенисистът с най-много титли от големия шлем за всички времена, Ашрита Фърмън – човекът с регистриран най-голям брой екстремни рекорди в книгата на Гинес и много други тя е „терапията на новото хилядолетие”.

В България МаРиТе основно се прилага в Духовна и здравна академия „Гарабитов” в София и Пловдив. „Екипът от рехабилитатори и лекари е постигнал завидни успехи”, подчерта д-р Рандол при посещението си в България през 2011 година.

Именно с революционния немски апарат, който се използва и от космонавтите срещу атрофия на мускулите, в център „Гарабитов“ направиха и невъзможното – премахнаха парализата на лявата част на лицето на прегазено от камион момче. За случая на Валери Стоилов научи цяла България от телевизията.

 На снимките:

  1. Валери Стоилов преди терапията – снимка от интернет

  2. Валери Стоилов след матрично-ритъмната терапия в център „Гарабитов“ – вече няма изкривяване на лицето – снимка личен архив

На снимки 3 и 4: МаРиТе бързо повлиява на болката в различни части на тялото

5. Д-р Рандол по време на визитата си в България демонстрира как трепти клетката

Предишна статия

Д-р Неделя Щонова получи Медицински Оскар 2016

Следваща статия

Inferno /на руски език/

Други интересни