Д-р Неделя Щонова получи Медицински Оскар 2016

Автор: Няма коментари Сподели:

Здравейте, мили колеги! 

Изпращам ви информация за полученото поредно признание от д-р Неделя Щонова, популярната водеща на „Духът на здравето“ по bTV.

Честито на именниците днес! Бъдете живи и здрави, обичани и обичащи, и дано лесно постигате желаните цели!

Слънчев и усмихнат уикенд!

Катя Стайкова, журналист,

 0888 59 39 50

            Д-р Неделя Щонова получи Медицински Оскар 2016 за „Хуманност и грижа“

Популярната водеща на „Духът на здравето“ по bTV омая присъстващите на церемонията с певческия си талант

Едно от най-красивите и популярни лица от телевизионния екран – д-р Неделя Щонова, след множество международни призове бе отличена и с български Медицински Оскар 2016. Водещата на „Духът на здравето“ по bTV получи награда за „Хуманност и грижа в медицината“ по време на годишната церемония National Medical Awards 2016 на 12 октомври в хотел РАМАДА – София. Депутати и партньори на събитието от Български лекарски съюз,  Национална пациентска организация, Националното сдружение на общопрактикуващите лекари и Български фармацевтичен съюз, връчиха престижните статуетки.

„Второто издание на National Medical Awards 2016 възнагради хуманизма и отговорността на лекари, болници, клиники и екипи с доказани значими постижения в областта”, информират организаторите от ВИП Комюникейшън.

„Имам си аз две любими думи – хуманност и грижа“, написа във “Фейсбук” профила си д-р Щонова. „Грижа в смисъл на милеене, загриженост. И откакто се помня, с цялата си всеотдайност, съм посветена на тези две думи. Като майка, като лекар и като журналист. Снощи ги видях изписани върху моята награда. И това ме докосна дълбоко.

Във време когато експанзията на материалното е брутална, когато непрекъснато говорим за цени на клинични пътеки, бюджет и хронично недофинансиране, в нощта на Медицинските Оскари 2016 тези две светли думи кацнаха върху едно признание. С което стана някак обнадеждаващо очевидно, че нашите „бели каузи“ са необходими, търсени и оценени. С което стана някак обнадеждаващо очевидно, че духовността иска да бъде жива“, подчертава популярната водеща.

Миналата седмица на Европейския конгрес по дерматология красивата пловдивчанка направи фурор на 88 клавиша във Виена с великолепно изпълнение на Унгарски танц №5 на Йоханес Брамс. В нощта на Медицинските Оскари в хотел Рамада – София тя отново обра овациите, като омая присъстващите на церемонията този път с певчески талант.

Съвсем тематично и в духа на вечерта тя изпя два емблематични хита – „One night only“ на Дженифър Хъдсън и „I will survive“ на Глория Гейнър, с посвещението: „Нека да пребъде и оцелее за повече от една нощ духът на Хипократ и духът на жертвалия живота си в изпълнение на лекарския дълг д-р Стефан Черкезов. Защото да бъдеш лекар е велико призвание, изисква особена нагласа, жертвоготовност, усещане за мисия и е нещо, което остава с нас и в нас завинаги. Да помагаш на хората е достойно, да разбереш и успокоиш е за хора с огромни сърца. Останете здрави. Светът има нужда от Вас. Благодаря на моите учители.“

Уникалното изпълнение на д-р Щонова аплодираха цяло съзвездие от светила в родната медицина като акад. Дамян Дамянов, доц. д-р Иво Петров, проф. д-р Георги Чернев, доц. д-р Васил Каракостов, д-р Славомир Кондов, д-р Веселин Маринов,  неврологът проф. д-р Ивайло Търнев, д-р Ивайло Христов, както и екипите на най-добрите болници у нас Сити Клиник, УМБАЛ „Св. Анна“ – София, Уни Хоспитал Панагюрище, Медика Албена, дентална верига ЕО Дент и друг.

Ето и наградените в отделните категории:

Болница на годината 2016Сити Клиник

Лекар на годината 2016Д-р Славомир Кондов

Дентална клиника 2016ЕО Дент

Цялостен принос в развитието на медицинатаАкад. Дамян Дамянов

Професионализъм и значими постижения в медицината 2016Доц. д-р Иво Петров

Международно признание 2016Доц. д-р Васил Каракостов

Професионално признание 2016Проф. Ивайло Търнев

Професионализъм в медицината 2016Д-р Веселин Маринов

Инвестиции в медицината 2016УМБАЛ “Св. Анна”

Медицински Иновации 2016“Уни хоспитал – Панагюрище”

Медицински Иновации и постижения в науката и практикатаПроф. д-р Георги Чернев

Болничен Мениджмънт 2016 – Д-р Ивайло Христов“Медика-Албена”

Хуманност и грижад-р Неделя Щонова

Image title

Image title

Image title

Image title

Image title

Предишна статия

Папата се е отказал от известния дворец с голям парк…

Следваща статия

Немски апарат за космонавти спира болката…

Други интересни