Ваксините на Москов

Автор: Няма коментари Сподели:

Петър Москов

До часове се очаква да гръмне нова бомба с ваксините на здравния министър Петър Москов. В предаването „Открито” журналистката Валя Ахчиева ще покаже скандално писмо на здравния министър за ваксините, от което ще се разберат дълбоко крити тайни.

Освен това ще стане ясно как незаконно се внасят огромно количество пари от турски гражданин, управител на фармацевтична компания, бизнес партньор на държавното предприятие „Бул Био”, пряко подчинено на министъра на здравеопазването. В предаването ще лъсне цялата истина за връзката между пари, лица и ваксини.

Примката около врата на министър Петър Москов се стяга с всеки изминал ден заради грандиозните афери с ваксини. Очаква се до дни да бъдат повдигнати обвинения на цяла група висши чиновници от здравното ведомство за незаконния внос на „Еувакс”и „Пентаксим” от Турция, както и за нелегалното производство на „Тетадиф”. От близо половин година Софийска градска прокуратурата работи по досъдебно производство, образувано по разследвания на Фрог нюз и БНТ за ваксините. Заради това цялото министерство се тресе от страх, научи екипът ни от свои източници във ведомството.

Според тях Петър Москов е изпаднал в паника, когато е видял в рекламата за предаването „Открито”, че ще бъде описана цялата афера с нелегалното производство на над 1 млн. ампули от ваксината „Тетадиф”. По тази причина преди ден той светкавично уволни шефа на подопечната му фирма „Бул Био” д-р Любомир Димитров. Очаква се да бъде отрязана главата и на още един член от екипа му. Според източници на Фрог това по всяка вероятност ще бъде заместникът на Москов-д-р Адам Персенски. Подчинените на Москов предполагат, че по този начин той се опитва да се спаси от наказателно преследване. Уточняват обаче, никой във ведомството не е правил нещо без знанието и съгласието на здравния министър.

Фрог първи алармира в края на миналата година за скандалния внос на 100 000 педиатрични ваксини „Еувакс” от Турция, въпреки забраната за използването и в ЕС заради високото съдържание на живак. Малко по-късно Валя Ахчиева разкри, че и за петвалентната ваксина „Пентаксим”, внесена също от Турция, няма разрешение за внос и упротреба в България от Изпълнителната агенция по лекарствата.

През цялото време Петър Москов, защитавайки се, се заканваше на екипа ни със съд. Заради разкритията, от устата му прозвучаха обиди от рода на „хиени”. 

http://frognews.bg/news_119441/Samo-vav-Frog-Do-chasove-garmi-nova-bomba-s-vaksinite-na-Moskov/

Предишна статия

„Тракийски Свят” припомня!

Следваща статия

Република България вчера, днес и утре…

Други интересни