Утре ще се заоблачи

Автор: Няма коментари Сподели:

http://trakiaworld.com/

През нощта ще бъде ясно и почти тихо. Сутринта ще бъде предимно слънчево. Около обяд от запад ще започне увеличение на облачността, но ще остане без валежи. Това съобщиха от НИМХ към БАН пред „Фокус“.

Ще духа слаб, в Източна България – до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са между 28° и 33°. През нощта срещу вторник вятърът временно ще се ориентира от северозапад и в Западна България ще има краткотрайни валежи, на места – с гръмотевици.Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток. 

Максимални температури на въздуха – 24°-27°, температурата на морската вода е около 25°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.Над планините в сутрешните часове ще бъде предимно слънчево, по-късно от запад облачността ще се увеличава.

Ще остане без валежи. Ще духа слаб-до умерен, предимно южен вятър, по високите части – от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 21°, на 2000 метра – около 15°. Атмосферното налягане е близко до средното и ще се понижава. Във вторник и сряда в западната половина от страната времето ще е хладно, предимно облачно, на места ще превалява дъжд.

В Източна България ще има слънчеви часове, но и по-значителни увеличения на облачността, като вероятността за валежи там е малка. Вятърът отново ще е от изток, до умерен. Максималните температури ще са от 20°-22° в западните райони, до около 30° на места в Източна България. 

В четвъртък ще има повече слънчеви часове, но над Югозападна България облачността ще остане предимно значителна и на места пак ще превали. Дневните температури в по-голямата част от страната ще достигнат 25° и 30°.

                                                                                                                              http://trud.bg

Предишна статия

Странната тактика на ГЕРБ

Следваща статия

The Secret Life of Pets/на руски език/

Други интересни