ИМА ЛИ НАРУШЕНИЕ НА ЗАКОНА? /ПРОДЪЛЖЕНИЕ/

Автор: Няма коментари Сподели:

         ТЪРСИМ ОТГОВОР: ИМА ЛИ НАРУШЕНИЕ НА ЗАКОНА?

                                                     /ПРОДЪЛЖЕНИЕ/

    В края на миналия мандат с решение на Общинския съвет се създава Местна инициативна група, представлявана при изпълнението на проекти и подписването на документи от АТАНАС КУКОВСКИ  – председател на „АГРОКОМЕРС 98”.

    Като отворим Закона за конфликт на интереси, пише, че конфликт на интереси имат лицата, които заемат ПУБЛИЧНА  длъжност. Сред тях са кметове на общини и райони, заместник – кметове на общини и райони, кметски наместници, ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ  и други. Включват се и лица, заемащи ИЗБОРНИ  длъжности в органите за  местната  власт и местното самоуправление, както и служители на общинската администрация.

    Конфликт на интереси има, когато лице, заемащо ПУБЛИЧНА  длъжност, има ЧАСТЕН ИНТЕРЕС, който може да повлияе върху безпристрастното и обективно изпълнение на  правомощията, или задълженията му  по служба.

    Ние питаме има ли нарушение на закона, когато съветниците са взели решение, с което са дали право на собственик на частна фирма да подписва споразумение за партньорство и подаване на заявления за интерес? Тази фирма е  кооперация „АГРОКОМЕРС 98”, представлявана от ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТНИК АТАНАС КУКОВСКИ? Ние само питаме.  Без да обвиняваме.

    Питаме още  защо  инж. Пенка Дойкова – кмет на община Хисаря  на сесия на Общинския съвет предложи общината да излезе от Местната инициативна група – Хисар- Калояново – Съединение?

И защо точно на тази сесия Атанас Куковски не дойде?

    Ще кажете, че връщаме събитията назад?

Правим го, защото вече има нова Местна инициативна група с представител Мария Мустакова – общински съветник от БСП, та е добре да напомним за миналата МИГ, за да не се допуснат някакви грешки.

                                                                                                                             Тракийски Свят

Предишна статия

Ще духа слаб, в Източна България умерен до силен североизточен вятър.

Следваща статия

Никола Саркози

Други интересни