Търсят се стотици учители

Автор: Няма коментари Сподели:

Месец и половина преди началото на учебната година има близо 1400 свободни работни места за учители, съобщиха от Агенцията по заетостта.

За първи път от доста време на обявени конкурси със свободни места за учители по математика и информатика не се явяват желаещи. Пенсионирани преподаватели по математика биват преназначавани отново, защото желаещи за тези постове няма. Дори в централни столични училища се обявяват по два и три конкурса, за да се появи поне един кандидат, който да подаде документи.

Във Варна Регионалният инспекторат по образование е обявил свободни позиции за училища в морската столица, Провадия, Каменар, Суворово, Медовец, Белослав, Девня, Игнатиево и други населени места. Търсят се и педагози за детски градини. Обявените от РИО свободни места са над 140.
Масово е търсенето на учители и възпитатели в училищата и детските градини в Пловдив и областта, сочи справка в сайта на Регионалния инспекторат на образованието (РИО).

Тази година местата, които училищата в страната са обявили, са много повече, тъй като бяха пенсионирани общо 4500 учители. Още 45 000 се очаква да излязат от системата поради пенсиониране през следващите десетина години, което най-вероятно ще оголи десетки работни места. Просветният министър Меглена Кунева вече заяви, че на преподавателите в пенсионна възраст също ще се разчита, като те могат да водят кръжоци и допълнителни занимания на хлапетата.

                                                                                                                                 http://trud.bg

https://bg.jooble.org/%D1%80%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D1%82%D0%B0-%D1%83%D1%87%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB

Предишна статия

Пожари поглъщат гората…

Следваща статия

Бай Ганьо

Други интересни