Нови разкрития по БарселонаГейт: Къщата, свързана с Борисов, се продава (снимки отвътре)

Автор: Няма коментари Сподели:

къщата, свързана с премиера Бойко БорисовИзточник: сайт за недвижими имоти Idealista

След затишието на БарселонаГейт и къщата, която беше свързана с името на премиера Бойко Борисов, испанският сайт “El Periodico” пусна нова порция подробности. Тузарският имот, заради който от февруари месец тече разследване за пране на пари, е бил пуснат за продажба.

Къщата в Барселона е на пазара за 2 950 000 евро – с почти половин милион е паднала първоначалната цена на имота. 

“Къщата е на по-голяма надморска височина и всяка стая е с изглед към морето. Има частна охрана и система за сигурност. Тя разполага с четири етажа, седем бани и 8 паркоместа, асансьор, градина, басейн и прекрасна панорамна гледка към Барселона”, се посочва в рекламата на сайта на добре позната в страната агенция за недвижими имоти. 

Тузарската къща Esplugues de Llobregat chalet стана повод за разследване от страна на Mossos d’Esquadra – полицията в каталуния и тамошната агенция за борба с корупцията. Повод за разследването са подозрения за международна престъпна група, занимаваща се с пране на пари, която се свърза и с премиера Бойко Борисов, пишат от “El Periodico” Той обаче отрече, а скандалът бързо затихна. 

След месеци глухота обаче изникнаха нови подробности около БарселонаГейт – къщата мистериозно се появи на страницата на сайт за недвижими имоти, а цената на тузарската къща е паднала с 450 хиляди евро. 

Къщата търси нов собственик. От 2013 г. тя се води на името на компанията Numin Invest SL – фирма, свързана с мрежа за пране на пари. Става дума за над 5 милиона евро, които са били “инжектирани” в Каталуния през последните няколко години, твърдят властите в областта. По-късно имотът е купен за 3 милиона евро, но истинският и собственик и съответно мажоритарен партньор в компанията е Александър Чавсев, свързан с компанията “Лукойл”. Продажбата има връзка и с името Борислава Йовчева – бивш български модел, чиято връзка с премиера Борисов е обект на анализ от полицията. ФрогНюз обаче припомня, че Борисов нито отрича, нито потвърждава за връзката си с дамата.

Доказателства на каталунската полиция разкриват, че Йовчева, семейството й и нейната дъщеря са живели в къщата до края на 2019 г., когато скандалът тепърва започва да набира мощ. Според разследващите бившият модел движи и луксозен магазин за дрехи в Барселона, която пък принадлежи на друга компания – EMA BGS SL, свързана с пране на пари. 

През февруари обаче, след като медиите разпространяват информация за разследването, магазинът изненадващо затваря врати, а агенция за недвижими имоти слага табела, че обектът се продава. Същото се случва сега и с къщата в Барселона.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

                                                  https://frognews.bg/novini/novi-razkritiia-barselonageit-kashtata-svarzana-borisov-prodava.html

Предишна статия

Sound Wave Fire Extinguisher | The Henry Ford’s Innovation Nation

Следваща статия

А засега, народе прост, плащай… Плащай и не мрънкай!

Други интересни