Инж. Пенка Дойкова подписа договор с директорите на училищата

Автор: Няма коментари Сподели:

                          КОЙ ЩЕ ВОЗИ УЧЕНИЦИТЕ?

     Предишният кмет  на община Хисаря  за изминалата учебна година беше дал права на  директорите на училищата да организират траспортната схема и да сключват договори с транспортни фирми по техен избор за превозването на ученици през учебната година.

    Директорите оформят договорите за извършване на транспорт на учениците, подлежащи на задължителна училищна подготовка в срок до началото на учебната година.

    От следващата учебна година  – 2016 – 2017  година има нова наредба.  Инж. Пенка Дойкова подписа договор с директорите на училищата в общината, които до началото на учебната година трябва да направят конкурс и да си изберат превозвач. Кандидатите трябва да имат лиценз за превозване на хора, всички изрядни документи и да бъдат най- малко двама.

    Проверката ни за тази учебна година показа, че г- жа Иванка Сакутова – директор на СОУ „Христо Смирненски” е сключила договор  с фирма „Аугуста тур – комерс” на Пено Бойновски. Освен това общината им предоставя училищен автобус.

    Директорът на училище „Климент  Охридски” в квартал Веригово – Иван Чавов е организирал  превоза със собствен  автобус от Министерството на образованието.

     Image titleДиректорът  на училище „Васил Левски” в квартал Момина баня –  Наталия Берберова е работила  с фирма „Боби Крив тур” на Богдан Краев..

    В село Красново, където се намира училище „Христо Ботев”, разговаряхме с директорката – Йонка Марковска. Превозването  на  учениците от Кръстевич е ставало  с училищен автобус. За децата от Мало Крушево, Беловица и Красново е бил сключен договор с фирма „Аугуста  тур комерс.”

Image title

Същата фирма – „Аугуста тур комерс”  превозвала и учениците в Паничери.

    „Тракийски свят” знае сумите, които са получили превозвачите за учебната 2015 – 2016 година, но няма да ги съобщи, тъй като парите не са от делегирания бюджет на отдел „Просвета.” Те се превеждат от София целево и минават през две министерства. Само ще загатнем, че едната фирма е заработила  около три пъти повече пари.

    Договорите на всички превозвачи свършиха в края на учебната година. Дали същите фирми ще участват в конкурсите, или ще се появят и нови  кандидати, ще се разбере скоро.

                                                                                                             Тракийски СвятImage title

Предишна статия

Реквием за една мръсница (1976)

Следваща статия

Баш майсторът на море (1982)

Други интересни