Госпожа Ципрас изненада правителството!

Автор: Няма коментари Сподели:

Перистера Базиана, жената до гръцкия премиер Алексис Ципрас, се оказа голямата изненада за правителството ни. Едва в четвъртък следобед станало ясно, че тя ще придружава Ципрас по време на посещението му в София на 1 август. 

Чиновници трескаво започнали да съставят програма за госпожата, но веднага се появил и втори деликатен момент – липсата на друга първа дама, която да я придружава по време на обиколките на културни и исторически паметници.

Научавайки за неволите на правителствените чиновници, реформатори начаса предложиха г-жа Ципрас да бъде закарана с хеликоптер на Бузлуджа, като припомниха, че именно тя още през 1990 година вкарва партньора си в комунистическата партия. 

Най-вероятно програмата на Палистера Базиана, която гърците наричат Бети, ще включва обиколка на националния исторически музей и на Боянската църква.

Две са основните теми за разговори между премиерите на България и Гърция Бойко Борисов и Алексис Ципрас – геополитическата ситуация и енергийните проекти. 

Предвидени са срещи между министри от двете правителства, които ще се проведат в резиденция „Бояна“. Румяна Бъчварова ще обсъди с колегата си Николаос Тоскас проблемите с бежанската вълна.

От енергийния ни министър Теменужка Петкова се очаква да договори ускорено завършване на междусистемна газова връзка между двете държави, както и участието на България в изграждането на терминал за втечнен природен газ в Александруполис. 

Терминалът е важен за страната ни, защото ще позволи доставките на втечнен газ. Освен това се предвижда той да доставя гориво и за хъб “Балкан”.

                                                                http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5680520

Предишна статия

Слави Трифонов е в играта

Следваща статия

Иосип Броз Тито. /на руски език/

Други интересни