Доцент Иво Христов – България днес!

Автор: Няма коментари Сподели:


“България престана да бъде модерна страна във всяко едно отношение и разбира се отношенията ще бъдат варварски в социален, икономически, политически и всякакъв друг аспект”!

“Имаме едно примитивизирано общество с примитивни и дивашки инстинкти”!

“Това са закономерности. Те започнаха преди преди повече от 25 години. България е класически пример как едно развито европейско общество, България беше на 25 място по индекса на човешко развитие на ООН, а сега България е след 60-то място”!

“Под формата на реформи, това нищо не значещо клише, беше извършено едно опустошително сриване на основни носещи конструкции на модерна икономика, оттам на модерно образование, модерно здравеопазване и затова 2,5 милиона от нашите съотечественици просто се спасиха от тази страна”!

“Влизането на България в Европейския съюз беше последния пирон в ковчега на България”!

“България беше прикачена като периферна територия към една относително много по – развита икономическа, социална и цивилизационна среда”!

“Икономиката беше убита под формата на неолиберални реформи, дивашка приватизация, където наследниците на българската червена комунистическа номенклатура със одобрителното кимане на техните западни партньори унищожиха българската индустрия”!

 “Нашите западни партньори нямат интерес от конкуренция на терена – българска електроника, фармацевтика или високи технологии.”

“Беше изсмукана както квалифицирана, така и неквалифицирана работна ръка в имперския център”!

“Население, което 500 години е живяло зад дувара на завет от големите вихри на историята”!

 “Хора, които са се опитвали да се заврат, като торни бръмбари в златната българска земя, за да ги отмине вихрушката на поредното нашествие”!

“Основна цел се явява оцеляването, а не израстването, липса на усещане за общо разрешаванене на общи дела, на общи каузи, бягане поединично,това са само част от палитрата на негативите, които всъщност предопределят нашето настояще и още по – мизерно бъдеще”!

“Турция търгува своето геополитическо положение, своята мощна армия, своите ресурси и зплахата да ги пусне в действие под една или друга форма”!

 “Турция иска да бъде лидер на ислямския свят, тя иска да възроди халифата в нова форма”!

“Турция и турските лидери се държат като лидери на свръхсила, а са само регионална държава”!

“Санкциите срещу Русия се налагат от Съединените щати, а Европа е само клиентела, тя изпълнява”!

“При един сблъсък между Русия и Турция, България ще бъде бойното поле и че ние няма да отидем на завет, а ще ни отнесе и вихърът на военните действия”!

 “Ако се държиш като жертва ще бъдеш изяден”!

 “Българските политици и и българското население се изживяват като жертви и затова ще бъдат изядени”!

                                                                                   https://www.youtube.com/watch?v=MHbbjK1FnJ8!

Предишна статия

Доцент Иво Христов: Сблъсъкът САЩ – Русия!

Следваща статия

Трите кита на световния амок!

Други интересни