АБВ критикува Бойко Борисов!

Автор: Няма коментари Сподели:

Ако премиерът действително искаше демилитаризация на региона, щеше да присъства лично на срещата на върха на НАТО. Това каза Георги Димитров, външно-политически секретар и член на ИБ на ПП АБВ, по време на съвместна пресконференция на АБВ и Движение „Гергьовден”.

По думите на Димитров изказването на премиера за създаването на демилитаризирана зона в Черно море буди учудване и насмешка. „Тодор Живков беше отишъл до там да предлага безядрена зона на Балканите, колкото той я направи, толкова и сега ще стане тази демилитаризирана зона”, коментира Димитров. По думите му по-важният въпрос е защо премиерът не е отишъл във Варшава и лично да издигне тази инициатива там, а е изпратил „известните ястреби Плевнелиев, Митов и Ненчев”.

Според него фактът, че на срещата на НАТО са изпратени именно те, показва истинските намерения и позиция на българското правителство и управляващия елит. „Другото са едни приказки, които даже като популизъм не мога да ги окачествя. Такава приказка, която по-подхожда на квартална седянка”, каза още Димитров, цитиран от „Фокус“.

Той припомни, че преди десетина дни ПП АБВ е внесла в парламента декларация, в която пише, че страната ни трябва да се обяви против всякакви форми на военно противопоставяне в региона, включително чрез изграждането на нов военна структура и нови военни формирования.

„Ако позицията на премиера е искрена , тази декларация защо не беше разгледана в Народното събрание? Тук има и още нещо. С изявите си външният министър е показал, че той не се съобразява особено с позициите на премиера. Публична тайна е защо! Защото той не е негово назначение! Той няма интерес да се спира конфронтацията срещу Русия, защото това ако се промени, господин Митов ще стане излишен“, посочи Георги Димитров.

http://pik.bg

Предишна статия

Марешки прави партия с комитети като Левски!

Следваща статия

Ромски барон вдигна от тази руина ресторант като по „Некерман“.

Други интересни