Валери Симеонов пред ПИК – Знам, че се готви някаква “калинка” за поста!

Автор: Няма коментари Сподели:

7

Валери Симеонов изригна пред ПИК: Готови сме за разкошен скандал, ако съкратят процедурата за избор на шеф на КФН. Знам, че готвят някаква

“Много ме съмнява да бъде избран нов шеф на КФН. Има процедурни правила, които отнемат поне три седмици. Но в крайна сметка няма нищо невъзможно, като се има предвид истеричната припряност на ГЕРБ. Ще вземат да направят избора на 29 юли, последния ни работен ден. Кой присъствал в зала, кой – не”.

Така съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов коментира пред ПИК информацията, че новият председател на Комисията за финансов надзор (КФН) ще бъде избран до края на месеца.

Идната сряда щяла да бъде свикана бюджетна комисия, на която да бъдат приети правилата за избор на ръководител на надзора. А на следващия ден те щели да бъдат предложени за обсъждане в пленарна зала. Срокът за номинациите щял да бъде скъсен от 7 на 5 дни. 

“Готови сме за разкошен скандал, ако това стане. Знам, че се готви някаква “калинка” за поста. Ако ГЕРБ ни вдигнат топката, ние сме готови да я отстреляме във вратата им”, категоричен бе Валери Симеонов. 

Както ПИК съобщи, за важния пост се готви протежето на министър Горанов с лобирането на Делян Пеевски – Карина Караиванова. Името й излезе още преди месец като единствена кандидатура във вестник близък до корпулентния бизнесмен и депутат от ДПС Пеевски. 

http://pik.bg

Предишна статия

Знаем ли всъщност какво точно ядем?

Следваща статия

Министърът на отбраната Николай Ненчев каза, че…

Други интересни