1500 лева за мафията!

Автор: Няма коментари Сподели:

За да развиваш какъвто и да е бизнес в „Слънчев бряг“, трябва да си платиш на мафията. Това съобщи днес пред „Труд“ шефът на Легия „Антимафия“ Григор Здравков по повод течащото в момента преразпределение на териториите между силовите групировки в курорта след прострелването на Димитър Желязков-Митьо Очите.

„За да си отвориш магазин в града се заплаща средно по 1500 лв. на седмица – като твърда сума или процент от оборота“, каза Здравков. Процент плащали дори и студиата за татуировки, за да работят спокойно, но и за да им се водят клиенти. На рекет са подложени и таксиметровите шофьори, твърдят от гражданското сдружение, което се бори с корупцията и престъпността. Автокрадците пък плащали на местните босове, ако искат да задигнат някоя кола.

Според Григор Здравков наркодилърите в курорта продавали най-много амфетамин. Той се приготвял основно в домашни нарколаборатории в Сливен, Ямбол или Стара Загора. „За едно денонощие могат да се произведат около 20 кг. Най-тайното нещо на майсторите е рецептата им за забъркването на дрогата. Цената й може да стигне до 150 000 евро“, каза Здравков.

От полицията съобщиха, че преди летния сезон за по-малко от месец в Сливенско са разбити няколко нарколаборатории. От 2013 г. досега са затворени близо 20 цеха за дрога, а осъдените са над 18.

Според криминалисти двете основни фигури, ръководещи подземния свят в Слънчев бряг, са Димитър Желязков-Митьо Очите и мъж с прякор Радо Слънцето. Той получил прозвището си, след като поел управлението на всички имоти на бившата ВИС в курортния град след убийството на Георги Илиев през 2005 г. Григор Здравков обаче заяви, че Слънцето „се занимава на 90% с чисти неща” и не даде вяра на версията, че той ще поеме бизнеса на Желязков в района.

Смята се, че тази дейност ще се заемат приближени на несебърския наркобос. Според председателя на Легия „Антимафия” правителство нямало да позволи война за преразпределение на територии в курорта.

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5623302

                                                                                          Цветелина Янкова

Предишна статия

Руската цивилизация!/на руски език/

Следваща статия

Китай може да разчита на Атина!

Други интересни