Президентът: В България не приемаме сценарий за излизане от ЕС!

Автор: Няма коментари Сподели:

“В България не приемаме сценарий за излизане от ЕС, нямаме и политически лидери, които да призовават към подобни действия.” Това заяви президентът Росен Плевнелиев в интервю за френската телевизия „Франс 24”, цитиран от БТВ.

„Единственият начин да се разрешават кризите е чрез ценности. Никъде по света популизмът не се е доказал способен да разреши проблемите на обществата, били те икономически или на сигурността“, посочи държавният глава във връзка с излизането на Великобритания от ЕС след референдум.

Според него брекзитът няма да донесе на Обединеното кралство нито повече устойчивост, нито по-малки разходи.

“Пряката демокрация може много да помогне на обществата, но може и да доведе до проблеми, ако се превърне в инструмент в ръцете на популистите. Ситуацията във Великобритания ясно показа това. Видяхме как много от аргументите, които разпалваха антиевропейската реторика на Острова, се оказаха грешни”, заяви държавният глава.

“Раздялата между Великобритания и Европейския съюз трябва да бъде легитимна и хуманна, а с Лондон трябва да останем близки приятели и партньори”, коментира Росен Плевнелиев и подчерта, че британските граждани, които живеят в България, безусловно ще продължат да се радват на гостоприемството на нашата страна.

В същото време България ще се бори за правото на свободно пътуване на всички европейци.

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5620001

Предишна статия

Стотици туристи блокирани на „Капитан Андреево”!

Следваща статия

Утре ще бъде слънчево с температури до 35 градуса!

Други интересни