Утре ще бъде слънчево с температури до 35 градуса!

Автор: Няма коментари Сподели:

През нощта валежите в страната временно ще спрат, а облачността ще намалее до ясно. Ще бъде почти тихо. Това съобщиха от НИМХ към БАН пред “Фокус”. Утре в сутрешните часове над източните райони от страната ще има по-значителна облачност, която бързо ще намалее и над страната ще бъде предимно слънчево. 

Около и след отново ще започне да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали и прегърми. В Източна България ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максимални температури между 29° и 34°, в София около 29°. Атмосферното налягане ще бъде близко до средното за месеца. През деня ще се задържи почти без промяна.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове ще има по-значителна облачност, а в следобедните купеста, но ще остане почти без валеж. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максимални температури 28°-29°. Температурата на морската вода е 25° – 26°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време, около и след обяд с развитие на купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максимална температура на 1200 метра около 23°, на 2000 метра – около 16°.

В понеделник въздушната маса ще остане неустойчива. От северозапад, в Източна България от север-североизток с предимно умерен вятър ще нахлува по-хладен въздух. Слънчеви часове ще има преди обяд, около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми, като условия за по-значителни валежи има в източната половина от страната. 

Дневните температури ще се понижат и преобладаващите максимални ще бъдат между 27° и 32°. Във вторник ще бъде предимно слънчево, след обяд над планинските райони с временни увеличения на облачността, но почти без валежи. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. В сряда над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево, в следобедните часове над западните райони ще се развие купеста облачност и на отделни места там ще превали и прегърми.

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5619186

Предишна статия

Президентът: В България не приемаме сценарий за излизане от ЕС!

Следваща статия

Антикорупционно законоподобие или преливане от пусто в празно!

Други интересни