България вчера, днес и утре! Накъде?

Автор: Няма коментари Сподели:

Прокуратурата изтъпани полицаи да правят възстановка и арести пред тв-камерите и туристи

Свидетели сме на поредните циркови изпълнения на управляващите от ГЕРБ. Полицаи нахлуха в заведението, в което бе престрелката с хората на Митьо Очите, под предлог, че ще правят възстановка на  случилото се. Следствен експеримент с журналисти и почиващи туристи – това заради комплексите на Прокуратурата и полицията ли се случи, или заради комплексите на премиера, че е с експертизата за полицай №1 в държавата.

Полицията вече не прибира само гилзите, за да ги брои, полицията стреля – това е новият момент в борбата с уличната тежка криминална престъпност, който всички, които се готвят за въоръжени обири, нападения и прочие трябва да си запишат.

Все пак – защо са демонстративните акции по задържане пред очите на почиващи туристи по морето и в столицата?

“Ако някой има данни за политически чадър над Димитър Желязков, да бъде така добър да свидетелства, а не да говори в публичното пространство… Не считам, че има какъвто и да е чадър над Димитър Желязков и отправям апел към всички което имат данни и могат да свидетелстват, нека да бъдат така добри да го направят. Едно е да се говори в публичното пространство, друго е човек да застане зад думите си”.

Това призова главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов по време на брифинг, свързан с разследването на Специализирана прокуратура в Слънчев бряг, съобщи „Фокус”.

Вярвате ли, че някой ще се отзове на призива на Костов? Лично аз – не.

„Касае се за група, извършваща силови дейности, която е въоръжена. Когато се престъпва към реализация на такава група се взима решение това да стане, така че да няма никаква опасност както за служителите, които ще осъществят задържането, така и за потенциални трети застрашени лица”.

Писна ми от Митьо Очите, стига сте ни облъчвали с него. Всяка сутрин ни казвате какво му, как му и т.н. Стига… Колко време още ще продължи всичко. Трябва да има мярка. Трябва да има граница. Очите, Очите… Стига!

Това заяви пред bTV лидерът на „Движение 21″ Татяна Дончева.

“Аз съм голям противник на демонстрациите. Има си начин за задържане на хора – семпъл, прост и ефективен. Не бива да става пред цял курортен комплекс. Както и аз две седмици не искам да гледам в сутрешните блокове Митьо Очите. Всяка сутрин ни занимавате с кафето колко куршума имал, каква операция му направили. И колко време ще се наложи това да продължи? Бъчварова не се справя. Това е от времето на Цветанов – постоянно показни акции, измисляше им имена”, коментира Дончева.

Вчера от пресконференция на специализираната прокуратура стана ясно дали и какви обвинения ще бъдат повдигнати на новите задържани за престрелката в Слънчев бряг, при която пострада Димитър Желязков-Митьо Очите, а един от охранителите му беше убит. Случаят вече е поет от специализираната прокуратурата, съобщиха от държавното обвинение.

“Махленската свада”, за каквато обяви Борисов престрелката в ресторант на “Слънчев бряг” прерасна в показни акции на претърсване и арести. 

Докато всички чакаме немощния ни туризъм да живне и стане предпочитан – спецполицаи, редом до сервитьорките нахлуват в заведения и задържат. Иди, че пий кафе и поръчвай!

“И в затвора мутрите си купуват излизане. Ние сме дали държавата на мутрите и на мафията и отношението към тях в болниците и в затворите, е заради това, че сме дали държавата на мутрите, които имат покровители. Това е проблем на нацията. Ако това е нация от мрънкачи, чакащи друг да вади кестените от огъня, няма как да стане промяната”, каза още Дончева.

“На Румяна Бъчварова и сто пъти да й поискат оставката, ще й е малко”. Това заяви в ефира на БНТ лидерът на Движение 21 Татяна Дончева.

В типичния си стил Дончева посочи, че Цветан Цветанов е изразявал недоволство дълго време и “от време на време удряше през ръцете министър Бъчварова, за да й покаже кой е по-по-най”

Според нея обаче Бъчварова не е сложена, за да разбира от сектора, а и тя не може изобщо да напредне, тъй като няма началната експертиза.

Лидерът на Движение 21 изтъкна още, че се е запознала със Закона за тероризма. По думите й той е „хубаво съчинение на Филип Гунев от Института за изследване на демокрацията”

Дончева посъветва, че освен да се работи в институт с американски пари, е хубаво да бъдеш и на терен, за да видиш въпросното съчинение как ще функционира в живота.

На въпрос дали главният прокурор Сотир Цацаров е прав, че МВР не гонило нито престъпници, нито корупция, а ГДБОП и ДАНС не работят заедно, Дончева заяви, че ръководствата на ДАНС много отдавна били обезсмислили сектора за сигурност.

По думите на Дончева една държава не може да бъде без контраразузнаване, а точно това се е случило в последните две години.

Обезличаването на спецслужбите бе проведено арогантно от всички политически сили – контраразузнаването пречеше на политиците, тъй като събираше и разполагаше с данни за тях.

В момента Полицейската академия в Симеоново произвежда и обучава охранители, вместо бъдещи служители на спецслужбите. Какво се оказва: политиците умишлено разбиха спецслужбите по заръка на американското посолство, прогонени бяха дългогодишни опитни кадри. В същото време все още не се прави нищо, за да започне обучение на разузнавачи и контраразузнавачи, да не говорим, че подобни кадри би следвало да натрупат опит, за да са ефективни. Вместо това – с “разузнаване” и “контраразузнаване” се занимават политици, които чинно посещават чужди посолства и държави, за да получават своите задачи, и то след като докладват ценна информация за България.

Това фатално изкривяване на разбирането за дейността на спецслужбите удря върху националната ни сигурност и тя е в ръцете на така нареченият президент Росен Плевнелиев, министъра на отбраната Николай Ненчев, премиера Бойко Борисов, депутата Цветан Цветанов и председателя на парламента Цецка Цачева чрез редовната информация, която получават.

Нито един от тези така наречени политици уви не е държавник, нито пък е радетел на националните интереси и сигурност. Те са служители и изпълнители на чужди интереси – тогава прави ли си някой що годе интелигентен българин илюзии, че българите са защитени от бежанци, от мутри, от организирана престъпност? Едва ли.

За престрелката около Димитър Желязков тутакси бе огласено и то от премиера, че хората на Очите са били следени и наблюдавани – последва зрелищна престрелка и скандал.

За престрелката в столицата при обира на заложна къща също ни бе заявено, че хората на убития крадец Христо Георгиев са били следени. В резултат последва откровена престрелка в жилищен район посред бял ден?

Пита се: следени, за да бъдат предотвратени престъпления или следени, за да се избиват взаимно в ресторант и по улиците на София посред бял ден – коя е истината от тези наблюдения и следене?

Социоложката Румяна Бъчварова бе поставена на поста министър на вътрешните работи, за да има някой там, а не защото може и умее да изпълнява такива отговорни задължения.

Какво му пука на Бойко Борисов, че се стреля на месо сред туристи, жени, деца, на улицата? Дали го вълнува факта, че непрекъснато бежанци преминават границите ни и навлизат навътре в страната?

Дали се вълнува от убити старци, пребити и изнасилени, обрани възрастни хора по селата? Определено не. Министърката му Бъчварова призна, че не е в състояние да се справи с битовата престъпност, но остана на поста си.

Той е зорко пазен, пътува с бронирания си автомобил, за да цъфне някъде, където предвидливо са извикани репортери и да говори каквото му дойде на езика. Това, че с подобна политика се застрашава постоянно живота и здравето на невинни граждани и полицаи изобщо не касае българския премиер. 

За него се прави придвижване по американски образец, със съответното затъмнение на мобилните оператори в района, където той пребивава. Ако Борисов имаше и най-малко притеснение за случващото се ежедневно по улиците и в заведения пълни с нищо неподозиращи хора, то той отдавна да е уволнил Бъчварова и да се е разпоредил да се върнат не удобни за властта, а кадърни контраразузнавачи и разузнавачи, за да заработят ефективно спецслужбите.

След атентата на летище „Ататюрк” в Истанбул вчера има извънредни мерки за сигурност на летището в София.

Министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова уточни, че има допълнителни патрули с цел да успокоят гражданите, които пътуват. Да не би полицаите да са психолози, та да успокояват гражданите вместо да ги пазят и следят обстановката?

„Гарантираме най-високата степен на сигурност. Не мога да кажа, че има конкретна заплаха, не мога да кажа, че сме и застраховани от такова едно събитие”. 

Това обяви на извънреден брифинг на летище София Румяна Бъчварова.

Бъчварова не лъже – истината е, че не сме застраховани от евентуални атентати, т. е. всеки да се спасява и пази както може.

Тогава има ли необходимост от Румяна Бъчварова, има ли надежда, че България ще се превърне в по-сигурна държава за всеки един от нас? Отговорът и на двата въпроса е – не.

Правете си изводите, помнете какво се случва и какво ви обясняват политиците – особено преди поредните избори.

Автор: Люба Манолова 

Предишна статия

БОЛГАРСКОЕ ДНО!/на руски език/

Следваща статия

Кой печели и кой губи от въведените дневни светлини?

Други интересни