Ахмед Чатаев бил свързан с екзекуцията на българските шофьори в Ирак!

Автор: Няма коментари Сподели:

Нови данни относно смятания за организатор на атентата на летището в Истанбул чеченец Ахмед Чатаев – Едноръкия се изнася от труските медии, предаде БТВ. Той фигурира официално в черния списък на САЩ за борба с тероризма от октомври 2015 г.

Службите отбелязват, че той е замесен и отговорен за инцидентите през 2014 година с двамата български шофьори Ивайло Кепов и Георги Лазов. Те бяха отвлечени от ислямски екстремисти в Ирак и впоследствие обезглавени.

През 2011 година България отказва да екстрадира Чатаев в Русия с мотива, че се ползва със статут на бежанец в Австрия. Ахмед Чатаев – Едноръкия има много имена. Според руските медии той е известен още като Майер Дейвид, Елмир Сене и Ахмед Ал-Шишани.

Разследващите власти в Турция потвърдиха самоличността на двама от атентаторите самоубийци – Раким Бургаров и Вадим Османов. До тази информация са се добрали от компютър, останал в квартирата им, който не е бил с унищожен харддиски. Вадим Османов е наел квартирата в квартал Фатих. Третият все още е неизвестен. Арестуваните са общо 24 по подозрение за участие в атентата. За последния месец има повече от сто ареста на предполагаеми членове на “Ислямска държава”. От 106 арестувани 32 отиват директно на съд

По информация на вътрешното министерство на Турция над 1654 са арестувани за последната година по подозрение за връзка с ИД, от тях близо половината – 800, са чужденци.

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5618718

Предишна статия

Антикорупционно законоподобие или преливане от пусто в празно!

Следваща статия

Второй по величине храм столицы был возведен в честь святого Николая Софийского!

Други интересни