После ни казаха, че те питат ли ние що нелегално варим ракия в България?

Автор: Няма коментари Сподели:

ПОПИТАХМЕ ИВАН КОСТОВ И ДЖО БАЙДЪН ЗАЩО КРАСТАВИЦИТЕ СА ПО 7 ЛВ. ТЕ ВИКАТ: АААА, ПУТИН!

Попитахме Европейската Централна Банка защо краставиците са по 7 лв.?

После питахме Иван Костов и Джо Байдън.

Казаха ни, че е заради хибридната война (от 2014 г), Путин и цената на енергията.

После ни казаха, че те питат ли ние що нелегално варим ракия в България? Сериозен финансов аргумент.

И седнал там на казана, ми се проясниха причините:

  1. Северен поток 2 трябваше да бъде пуснат септември, обаче след натиск от САЩ федералния регулатор на Германия го отложи. Цената на газа изби тръбата и какво стана понатам с цена на ток, енергоносители и т.н всички знаем.
  2. В резултат на „зелена политика“ инвестициите в петролни полета и в петрола рязко спаднаха. Обаче индустрията е инатесто нещо и бавно се преустройва. Като живна малко икономиката след локдауни цените се изстреляха и те към небето, банално е: има повече търсене отколкото предлагане и цената расте.
  3. Да, икономиката живна, ама едновременно. Това е лошото. Защото по едно и също време падат локдауни и забрани и търсенето расте, а предлагане няма. Щото още нищо не се е възстановило на 100%. Бизнеса тепърва се събужда и почва да работи. И пак рязко расте търсене, а предлагане изостава. И цените банално – ами растат!
  4. Малкия и средния бизнес са в тежък нокаут. Не само в България, навсякъде. И повечето там ще си останат- фалирали завинаги. Ами няма кой да компенсира това производство и тези услуги. Поне не веднага. И цените ще растат – банален факт.
  5. Европейската Централна Банка обяви, че започва да изкупува дълг за да помогне на държавите да се възстановят – PEPP програмата в размер на 1.85€ но де-факто до 2.2€ трилиона. На практика това е печатане на пари. Даже, е обвинявана в момента, че изкупува повече дълг отколкото държавите могат да произведат!
  6. Влизат регулации, такси и данъци по зелената сделка – които допълнително карат индустрията да се преустройва и харчи пари и забавят производството.

Какво има в сух остатък?

Една предизвикана изкуствено криза чрез локдауни (1), която смачка бизнеса, втора криза (2) пак изкуствена от САЩ, която дигна ударно цените на газ, трета изкуствена истерия от зелените (3) да до-намачкат индустрията и заклеймят изкопаеми горива и петрол и за капак това се гаси като се изсипват трилиони на пазара??!?

Ами като имаш 2 хляба за 1 лев и трима желаещи да го купят и някои им печата и дава пари, цената ще стане веднага 2, 3, 5 лева или колкото трябва докато парите свършат и който даде най-много.

При неработещ бизнес печатането на пари води до инфлация. По- младите го учат в института, по-старите го знаят като няма държава и бизнес  и се печата колко става лева и инфлацията от Жан Виденово време.

За протокола: И там беше изкуствен удара, като тук!

Кога ще спре инфлацията, т.е поскъпването?

Когато оцелелия бизнес се повъзстанови, напечатаните нови пари се поуравновесят с новите високи цени и всичко се канализира. От юни натам.

А до юни? Ами както е казал класика „яко ще се мре“.

Интересния въпрос е qui bono?

Т.е кой печели от всичко това?

Печели финансовия глобален капитал. Основно.

Не индустриалците, те са взели, дали.

Shadow кръга на ЕС чрез ЕЦБ, федерализацията и  по-голяма  зависимост на държавите стават факт.

Кой губи?

Губи народа, естествено.

Поредна доза обедняване и ръст на цени по-висок от ръст на заплати. Губят всички национални държави от ЕС , чрез губене на бизнес и по-висока задлъжнялост и зависимост.

Интересен е момента, че удара за всички е еднакво тежък и обедняването и смачкването е за всички държави. Няма „избран“ кръг от облагодетелствани.

Коли се наред…, пък Аллах да различи своите.

Може ли този хитроумен план за поробване на Европа и бъдещото и федерализиране да се обърка?

За наша радост – Може!

Има един нюанс че, в момента Европа се крепи на Германия и Франция. Основно Германия.

Ако се пропука индустриалната и база, не е страшно. Ще ни внесат стоки от Китай и за нас дали ще сме роби на Китай или на Shadow ЕС или на Путин ако щете, все тая. Робът си е роб.

Ако обаче се пропука Дойче Банк, която е тясно вързана с цялата Евро-финасова система и ЕЦБ, ще стане цунами!

Пада зоната, пада еврото, всичко ще тресне по шевовете.

А  има сериозни индикации, че всички тези финансови експерименти не се отразяват добре на Дойче банк и на ред  други Европейски банки.

Бай Пешо казанджията ми даде един технически анализ, който изследва движението на Лемон Брадърс преди колапса.( Лемон бяха тези, които натиснаха спусъка на световната финансова  криза и гръмнаха имотния балон, ако сте забравили)

Удивително съвпада кривата с тази на Дойче банк.

Давам картинката, с просто око е видно.

В интересни времена живеем…

            Тодор Ангелов                      https://afera.bg/

Предишна статия

Срочное заявление Путина о ситуации на Донбассе и принятие Украины в НАТО!

Следваща статия

Romanian MEP Scorches ‘Tyrant’ Trudeau’s Brutal Response To Freedom Convoy

Други интересни