Еврокомисията бърза да замени лева с евро!

Автор: Няма коментари Сподели:

Еврокомисията планира въвеждането на евро за всички страни-членки на ЕС, включително за България, предава британският вестник „Дейли експрес“. Председателят на комисията Жан-Клод Юнкер, настоява за ускореното въвеждане на общата валута заради напускането на Великобритания.

Юнкер иска всяка една държава-членка да въведе еврото, след като на 23 юни гражданите на Великобритания гласуваха за „Брекзит“, пише изданието. Според вестника Юнкер настоява за „задълбочаване на европейската интеграция“, като за целта 8 държави в съюза, които все още ползват национални валути, трябва да ги заменят с еврото.

Освен България това са Полша, Румъния, Унгария, Хърватия, Чехия, Дания и Швеция. На свой ред германският вестник „Франкфуртер алгемайне цайтунг“ съобщава, позовавайки се на свои източници в Брюксел, че Еврокомисията иска да „ускори доизграждането на монетарния съюз“:

“Европейската комисия иска да сложи край на положението „ЕС с много валути“, пише изданието.” Главният привърженик на идеята e самият Юнкер, който иска „по-силно свързване на Европейскрия монетарен съюз“. Вестникът съобщава още, че ресорът за финансова стабилност, услуги и капиталови пазари ще бъде възложен на зам-председателят на Еврокомисията Валдис Домбровскис.

Литовецът сменя британецът Джонатан Хил, който напуска поста заради „Брекзит“.

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5614174

Предишна статия

Шойгу обезглави Балтийския флот на Русия.

Следваща статия

България е в умерен риск!

Други интересни