Германският външен министър критикува ученията на НАТО в Източна Европа!

Автор: Няма коментари Сподели:

Германският външен министър Франк-Валтер Щайнмайер разкритикува международните учения „Саблен удар“, провеждащи се в Прибалтийските републики и призова към диалог и сътрудничество с Русия, предаде РИА Новости, цитирани от “Фокус”.

„Това, което не трябва да правим, е да напрягаме ситуацията с гръмко скърцане на оръжие и бойни викове. Който мисли, че символичните танкови паради на източната граница на Алианса засилват безопасността, той греши“, заяви министърът. Според Щайнмайер „е смъртно опасно да се гледа единствено върху военния аспект и да се търси спасение в политиката на заплаха“.

Той добави, че паралелно на готовността за защита трябва да тече и диалог. Германският външен министър смята, че е необходимо „Русия да бъде въвлечена в международна партньорска отговорност“.

Ученията „Саблен удар“ се провеждат от командването на сухопътните сили на САЩ в Европа. В тях участват около 10 хил. военнослужещи от 12 страни членки на НАТО и негови партньори – Естония, Дания, Великобритания, САЩ, Латвия, Литва, Полша, Люксембург, Норвегия, Франция, Словения, Финландия и Германия.

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5587416

Предишна статия

Подземна София!

Следваща статия

Високи температури в 11 области днес!

Други интересни