Голямото дерби в групите: Белгия – Италия!

Автор: Няма коментари Сподели:

  Четвъртият ден на UEFA EURO 2016 ще донесе страхотни емоции с двата интересни сблъсъка Испания – Чехия и Ирландия – Швеция. Безспорно черешката на тортата обаче ще бъде в 22 часа, когато отборите на Белгия и Италия се изправят един срещу друг в голямото дерби на груповата фаза на турнира.

За Италия няма какво да се каже, след като в каквато и форма да е, “скуадра адзура” винаги е сред фаворитите за големите трофеи. Такъв обаче този път е и тимът на Белгия – изпълнен с невероятно качество футболисти, това е отборът, определян за скрит фаворит дори за трофея.

Момчетата на Матс Вилмотс обаче ще трябва да потвърдят думите на специалистите с играта си на терена, която трябва да бъде на най-високо ниво още в първия им двубой.

Мачът от 22 часа ще можете да гледате свободно по Gong.bg и по Нова телевизия, както и в ефира на Diema sport.

Двубоят е дерби, но ако гледаме само статистиката, то няма никакво съмнение, че Италия ще победи. Белгия няма победа над “скуадра адзура” от май 1972 година, а общо двата отбора имат 10 мача помежду си с 5 успеха за Италия и 2 за Белгия.

Любопитен факт е, че тези две държави играха на Евро 2000, когато Италия победи съдомакина с 2:0, а в този мач играха настоящите селекционери Антонио Конте и Марк Вилмотс.

Друга тенденция обаче не е в полза на италианците – те нямат победа в първия си мач на последните си три Европейски първенства.

В подготовка си за турнира италианците победиха Шотландия с 1:0 и Финландия с 2:0. Белгия пък постигна успехи с 2:1 над Швейцария и 3:2 над Норвегия като направи и хикс 1:1 с Финландия.

Двамата треньори нямат проблеми със съставите си и ще заложат на всичко най-добро.

Предполагаеми състави:
Белгия: Куртоа; Алдервейрелд, Денайер, Вермален, Вертонген; Витсел, Наинголан; Мертенс, Де Брюин, Азар; Лукаку.
Италия: Буфон, Барзали, Бонучи, Киелини; Кандрева, Пароло, Де Роси, Джакерини, Дармиан; Имобиле, Дзадза.

Двубоят ще се играе на “Стад дьо Лион”, а съдия ще бъде Марк Клатенбърг.

http://euro2016.gong.bg

Предишна статия

Germany vs Ukraine 2-0 EXTENDED Highlights Eurocup!

Следваща статия

Преглеждайте се след разходки навън!

Други интересни