“Нормална държава” на Кадиев – партия на онеправданите срещу оправданите… от съдилищата!

Автор: Няма коментари Сподели:

Никакви преговори с партии, за които считаме, че са част от системата на опорочаване на политиката в България. Това обяви отцепилият се преди време от БСП Георги Кадиев.

В неделния ден в зала 3 на НДК бе учредена новата партия – “Нормална държава”, начело на която застана Георги Кадиев. Той бе избран единодушно от делегатите за председател.

“Искаме да постигнем плановост, приемственост в политиките”, заяви Кадиев по време на встъпителното си слово и допълни, че всяка една институция има своя институционална памет. “И когато казваме – тези искаме да ги изметем, имаме предвид политичската класа, защото тя е корумпирана“, коментира Кадиев.

Защото няма никакво значение дали си ГЕРБ, БСП, ДПС или си друга системна партия, както те се наричат, ако зад теб стои моделът “Пеевски”, допълни председателят на ПП “Нормална държава”.

“Ако идеята е да съборим ГЕРБ, за да докараме модела “Пеевски” отново на власт, не, благодаря, това не е нашата идея”, отсече Кадиев.

“Нормална държава” щяла да преговаря с онези политически партии, които са решили собствените си проблеми в тази насока.

“Никакви преговори с партии за които считаме, че са част от тази система на опорочаване на политиката в България”, се зарече Кадиев.

Той се обърна към делегатите с призив да пазят бялата лентичка, която всеки получи на влизане, тъй като тя е символ на мечтата да живеем в нормална държава.

Според него при това качество на партииите в България, и 4000 партии няма да са достатъчно.

“Нормалната държава” на Кадиев ще се грижи за тези, които работят, прибират се вкъщи и се грижат за семействата си. “На тези хора искаме да дадем равен достъп до здравеопазване, образование, равна сигурност, шанс в живота, да ги накараме да останат в България”, декларира той.

По думите му, ПП “Нормална държава” е партията на онеправданите срещу оправданите – оправданите от нашите съдилища. Кадиев иска партията му да се бори с корупцията, защото корупцията води до бедност.

По Устав “Нормална държава” е “прогресивна, проевропейска политическа партия, която отстоява принципите на законност, свобода, справедливост, морал, екология и просперитет“.

“Двойките” на учениците не били само на децата, а на цялото общество. Партията му се заема да мотивира учителите да създават образовани деца, които да карат държавата да се движи напред.

Българската външна политика трябва да води до икономически резултати, до резултати в спортното сътрудничесто, смята Кадиев. Не трябвало да става плац за водене на каквото и да е противостояние на големи държави. Нашата държава е малка и трябва да е мост между големите държави, убеден е Кадиев.

“Ще направим специално законодателство, което да облекчи хората до 30 години, които са инвестирали в собствен бизнес”, се закани още той. Лидерът на “Нормална държава” настоява за законодателство, което да задължидържавата да инвестира в индустриализация, особено в обезлюдени региони и места с висока безработица.

Ще бъдем патриотична партия, но не в смисъла “дайте да набием циганите”, разясни Кадиев. Най-патриотичното нещо е да продължим рода, категоричен е той. Четейки как всяка година българското население намалява, той прогнозира, че след 30 години тук вероятно ще живеят други хора, с други обичаи.

Най-важната политика, която партията му ще провежда, е демографската. Кадиев изтъкна, че българите в чужбина са голям капитал за България. Българската държава обаче въвела законодателство, с което почти забранила на българите зад граница да гласуват. Нормална държава ще настоява за инвестиции в тези хора.

Партията на Кадиев иска да се “отърве” от олигархията и феодализацията в малките места, а за пример в тази посока той даде скандалния кмет на село Галиче Ценко Чоков.

https://news.bg/politics

Автор:

Предишна статия

Новата седмица идва с валежи и гръмотевици!

Следваща статия

Коментар към статията “Мъж в градския транспорт опита да плати глобата си…”!

Други интересни