Коментар към статията “Мъж в градския транспорт опита да плати глобата си…”!

Автор: Няма коментари Сподели:

АнонименМутринщайн Контрольоринщайн Бирницщайн

12 Юни, 2016 | 10:54 

Цитирам:

 /”По закон таванът на глобата за нередовен пътник е 10 лв. (арг. § 1, т.1 от Закона за автомобилните превози) Центърът за градска мобилност, от една страна, е общинска собственост, а от друга, частно търговско дружество. За това то не може да работи според общинска наредба, а трябва да следва закона.

 (чл. 101 от Закона за автомобилните превози), в който е глобата предвидена за нередовен пътник в обществен превоз в населени места е 10 лв. По закон само Фандъкова има право да издава наказателни актове. 

По закон непълнолетните лица под 18 год. не подлежат на „глоба“, а на „обществено порицание”. Полицаите нямат право да бъдат наемани от частни търговски дружества. 

Полицаите нямат право да придружават контрольорите и да ни проверяват заради нередовност. Полицаите имат право да ни задържат само, ако сме нападнали контрольор или има заплаха за обществения ред. Дори и да се подпишете под акта за нередовен пътник, не означава, че се съгласявате с него.”/, 

/”Полицаите нямат право да бъдат наемани от частни търговски дружества. Полицаите нямат право да придружават контрольорите и да ни проверяват заради нередовност. Полицаите имат право да ни задържат само, ако сме нападнали контрольор или има заплаха за обществения ред.”/ 😉

                                                                                               Коментар от читател на Тракийски Свят

Предишна статия

“Нормална държава” на Кадиев – партия на онеправданите срещу оправданите… от съдилищата!

Следваща статия

Россия – Англия 1:1 /на руски език/

Други интересни