Свлачище в Габрово!

Автор: Няма коментари Сподели:

Свличането на земната маса се е случило в района на ул. “Черни Лом”, пострадали са и стопански постройки.

                                       Пътят през прохода Шипка пропадна

                        Камионите се пренасочваха през Прохода на републиката

Свлачище в Габрово причини сериозни материални щети и обърна два автомобила. Свличането на земната маса се е случило в района на ул. “Черни Лом”, пострадали са и няколко стопански постройки, съобщи Би Ти Ви. Няма информация за жертви и ранени хора. Вероятни причини за свличането на земната маса са дъждовете, липсата на подпорни стени и отводнителни канавки.

Пропадане на пътя пък затвори временно прохода Шипка за движение на товарни автомобили. Причината за пропадането на пътното платно са обилните валежи през последните дни. Аварията е при км 161 на пътя Шипка – Габрово, съобщи Агенция “Пътна инфраструктура”.

Водачите на камиони се пренасочваха по обходен маршрут през Прохода на републиката.

По-късно през деня движението през прохода беше възстановено. Аварийната група на поддържащата фирма възстанови трасето въпреки проливния дъжд.

Това е поредният инцидент заради обилните дъждове, след като в сряда свлачище затвори пътя за три села в община Разлог. В няколко участъка има пукнатини и на асфалтовата настилка. За достъп до курортните села Добърско, Горно и Долно Драглище е осигурен алтернативен маршрут през град Белица, което удължава пътя с над 20 километра. В района е монтирана специална техника, която следи интензитета на свлачищните процеси.

http://www.trud.bg

Предишна статия

SkyWay – фестивал!/на руски език/

Следваща статия

В пространно интервю – премиерът Бойко Борисов!

Други интересни