Змии налазиха цялата страна!

Автор: Няма коментари Сподели:

Змии рязко изпълзяха на много места в страната през последните дни. Със затоплянето на времето след обилните дъждове различни видове смоци и водни змии стряскат хората в градовете и селата.

 Пожарникарите все по-често се отзовават на сигнали за влечугите, които се крият в коли, дворове и къщи. Животните изпълзяват по видими места заради повишаването на температурите и влажното време, като експертите очакват популациите да стават все по-големи с настъпването на горещините. Те предупреждават, че тези змии не нападат, но не бива да бъдат дразнени, защото това може да ги предизвика.

През почивните дни само във Великотърновско спасителните екипи са се отзовали на три повиквания заради смокове, налазили автомобили. Едната от змиите била свита в кухина под бронята, друга пък изпълзяла от бурените в двора на местната болница и се вмъкнала във возилото.

Огромен смок е бил хванат и в подлез в Полски Тръмбеж. Множество са и подадените сигнали за набези от влечуги в плевенско и хасковско. Местните разказаха пред „Труд“,че забелязват и рязко увеличение на популациите на таралежи, които често се промъкват в дворовете и ловят змиите.

Жители на някои софийски села също споделят, че водните змии и смоковете са все по-често срещана гледка след дъждовете. Влечугите са плъзнали и в смолянско, както и в Бургас, най-вече около занемарения стадион „Черноморец“, оплакват се местните.

http://www.trud.bg

Предишна статия

Сълзи се леят на юбилея на Стоичков!

Следваща статия

Новая Немецкая Медицина – лечение рака!/на руски език/ 9

Други интересни