Руски самолети отново удариха в Сирия!

Автор: Няма коментари Сподели:

Руски самолети извършиха удари по сирийския град Алепо за пръв път след влизане в сила на 27 февруари на частичното примирие, договорено от Москва и Вашингтон. Това предаде АФП, като се позовава на информация от Сирийския център за наблюдение на правата на човека, информира БГНЕС.

Руски и сирийски самолети предприеха днес 40 въздушни удара по пътя към Кастело (стратегически хълм край Алепо). Руските самолети влязоха в действие за пръв път след примирието, заяви ръководителят на НПО Рами Абдел Рахман.

Пътят към Кастело е извънредно важен за бунтовниците, тъй като снабдяването на града, част от който контролират, минава по него, отбелязва АФП. Силите на сирийския режим досега са се опитвали няколко пъти, но безуспешно, да установят контрола над него. Ако успеят, кварталите на града, контролирани от бунтовниците, ще бъдат напълно обкръжени.

Русия чрез министъра си на отбраната Сергей Шойгу предложи в петък на САЩ и на възглавяваната от Вашингтон международна коалиция след 25 май заедно са извършват въздушни удари срещу терористичните групи, действащи в Сирия. Шойгу заяви в допълнение, че страната му си запазва правото да извършва и едностранно удари след 25 май срещу части на терористичните групировки и незаконните въоръжени отряди, които не спазват прекратяването на огъня.

Според американски представител Русия е изтеглила незначителна част от силите си в Сирия след обявеното от президента Владимир Путин частично изтегляне през март, и е установила нова изнесена напред база в Палмира.

http://www.trud.bg

Предишна статия

Криминално – политическа приказка “Хунта”! /част 7/

Следваща статия

СОПОТ Тристаен тухлен апартамент!

Други интересни