Новините от морето!

Автор: Няма коментари Сподели:

Полицията в най-големия български курорт – Слънчев бряг, засече и прибра първите проститутки за сезона. Те все още не са по алеите на комплекса, а се подвизават на околовръстното шосе, за да забият някой шофьор на камион. В Сънито сега е бедно откъм жадни за ласките им туристи – предимно младоци англичани, ирландци, скандинавци. Сега има израелци и поляци, но те си падат повече по здравословните разходки край морето и не обръщат внимание на нашенките.

По морето кадри няма. Въпреки че хотелиерите проглушиха ушите на всички държавата да вземе мерки и да им помогне при набирането на персонал, така и си останаха само с плановете. Но каквато е кризата за висококвалифицираните кадри, такова е дереджето и в бизнеса с плът. Дефицит тази година ще има и сред проститутките. За нашенските жрици Сънито е нещо като уоркшоп. Тук започват като начинаещи, обучават се по едно лято и после драсват към чужбина. Любима дестинация им е Германия.

“Бях на летището в Берлин, когато кацнаха два наши самолета, пълни с бармани и сервитьори. И проститутките се изнесоха”, алармира преди две години врял и кипял в туристическия бранш хотелиер. И мъката с кадрите у нас наистина започна. Но има разлика все пак в двата бранша.

Ако за готвачите, самите хотелиери си били виновни, оплюха ги като майстори в кухнята. “Не дават пари и продукти. Искат да сготвиш заек за туристите, но ако можеш сам да отидеш на лов и да го застреляш, или пък като фокусник да си го извадиш от джоба”, коват ги бивши морски готвачи.

Миналата година проститутките също бяха кът, но мерак незадоволен не остава. Сънито се наводни с „креолки“ от ромските махали на континентална България, които драстично свалиха цените. “Неопитни, но пък млади”, рекламираха ги сутеньорите. До седмица-две ще стане ясно каква част от тях пак ще се върнат в курорта за повторен уокршоп или ще дойде новината, че повечето от тях са погълнати от западноевропейската икономика на сластта.

Първите заловени момичета са… българки, от старозагорско. На ръба на пълнолетието са – едва стържат границата от 18 години. Брюнетки и много красиви, разказа човек от курорта. Тази година явно ще залагат на естествената хубост – подозират местните. Дано обаче да има кой да я оцени. Още повече, че британската младеж предпочита да плува в алкохол на дълги дистанции, така както и останалите младоци от Западна Европа, които идват предимно за алкохолен туризъм. Ако след петата чаша ги удари нагонът, ще им е все тая в размазания фокус какво стои срещу тях – красиво, гримирано или караконджул.

Преди време проститутките цяла зима се готвеха за предстоящия сезон. Имаше си тенденции, както във висшата мода. Изрусяваха се, за да паснат на вкуса на скандинавците, после подчертаваха екзотичен произход, по едно време някои дори си слагаха сини лещи, за да ловят по-богати летовници, придобивайки интелигентен вид и дълбочина на погледа.

Тази година мотото им очевидно ще е “Бъди себе си”. Голямо усилие за задържане на повърхността, защото нищо в Слънчев бряг вече не е като преди по отношение на проститутките. Дори много плейбой барове са се префасонирали в хранителни магазини. Липсата на опитни кадри и ромките, които масово упражняваха “две в едно” – секс и обир или дори “обир без секс”, срутиха трайно търсенето. Дори и сред пияните туристи.

Новото при упражняващите най-древната професия този сезон е, че със сигурност ще имат скрита конкуренция. В лицето на сервитьорки и особено на камериерките.

Ударите под кръста лъснаха още миналото лято по хотелските коридори. Тогава пишман-съпруг разкри жена си и я натири заради това, че носела по 50 лева всеки ден бакшиш от “доволни клиенти”.

“Камериерките например са по-близо до туристите. Не е нужно да се пържат по алеите, имат пряк контакт с потенциалния клиент, а и той си има терен”, ядосват се сутеньорите. Те вече са в Слънчев бряг и оглеждат обстановката.

Както и миналата година, квартири за база ще наемат в близките до комплекса селища.

Тази година в Слънчев бряг със сигурност пак ще цъфне хитът на миналия сезон – автобусът плейбой бар. Публичният дом на колела взриви духовете, когато се разкри, че паркира дори в центъра на курорта. Танцьорки излизат на вратата и изпълняват страстен танц. Мераклиите влизат в автобуса, след половин час излизат. После автобусът се мести – отпътува за други спирки и нови “зрители”. След края на миналия сезон се заговори, че щял да “зимува” в столицата.

Пак миналото лято сутеньори крояха големи планове, съвместно със собственици на плейбой барове. Смятаха да правят иновации – “проститутки зад витрини”, заимствано от Холандия. Нищо такова обаче не се случи. Автобусът отнесе тези смели идеи и засега плацдармът за жриците си остава – по алеите, както винаги си е било.

Между другото, в средата на юли миналата година, наблюдатели на нощния живот в комплекса предупредиха, че проститутките в Слънчев бряг бездействат. Младоците туристи не проявяват голям интерес към платената любов, за да не си харчат парите “залудо”. Трябва да са много пияни, но и тогава жриците не били на далавера, защото туристите били похарчили почти всичко за пиячка. Проститутките бяха изправени на нокти и обмисляха нови клопки за клиенти например да стоят до храстите с бутилка водка в ръка.

Досега обаче всички спасителни уж идеи се оказват неработещи. Но нов сезон – нов късмет. Като се вземат предвид първите “лястовички”, заловени от полицаите, вещи в бранша на майтап или не анализират това така: Девизът да се заложи на естественото, младостта и неопитността на момичетата, може всъщност да им открие нови два хоризонта – на спонтанна любов с клиент и на широк хоризонт зад граница. И тогава – да му мислят сутеньорите.

http://www.trud.bg

Мария Кехайова

Предишна статия

Алла Кушнир

Следваща статия

СЕКРЕТ МИЛЛИОНЕРА! /на руски език – част 20/

Други интересни