Времето на 8 май: Дъждовно, възможни са градушки!

Автор: Няма коментари Сподели:

След полунощ дъждът, гръмотевиците и вятъра временно ще спрат. Минималните температури ще са между 6 и 11 градуса, в София – около 7 градуса. Утре отново, главно около и след обяд, на много места в страната ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици и временно усилване на вятъра. Възможни са градушки.

До обяд над много райони ще бъде и предимно слънчево. В Източна България ще духа слаб югоизточен вятър. Максималните температури на повечето места ще са между 16 и 21 градуса, в София – около 17 градуса.

Атмосферното налягане ще бъде близко до средното за май. През деня слабо ще се повиши.

Над планините още преди обяд ще започне да се развива купеста облачност, но главно в следобедните часове ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Над 2300 метра ще вали и сняг. Ще духа слаб, по най-високите части – до умерен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 12 градуса, на 2000 метра – около 5 градуса.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево с развитие на купеста облачност. Главно след обяд по северното крайбрежие ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще бъдат между 14 и 17 градуса. Температурата на морската вода ще е 14-15 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

http://dariknews.bg

Предишна статия

Skoda обнови оборудването на Rapid, Octavia и Superb!

Следваща статия

СЕКРЕТ МИЛЛИОНЕРА! /на руски език – част 12/

Други интересни