Обилни валежи в цялата страна!

Автор: Няма коментари Сподели:

Жълт код за вятър е обявен днес за Черно море, сочат данните от прогнозата за опасни явления на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН (НИМХ-БАН). Вятърът ще бъде от изток-североизток, със скорост 14 м/сек и пориви в следобедните часове до 18 м/сек.

Във вторник, първият работен ден след празничната почивка, жълт код е обявен за 25 области в страната заради очаквани обилни валежи. На места е възможно количествата на падналия дъжд да достигнат до 35 л/кв.м.

Гръмотевични бури и градушки удрят в края на май

Най-интензивни дъждове се очаква да паднат в областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово. На тези места в страната количествата дъжд може да достигнат до 30-35 л/кв.м.

В района на областите Велико Търново, Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Ямбол, Сливен, Стара Загора, Хасково, Кърджали прогнозите са да паднат до 20 л/кв.м дъжд.

В областите Смолян, Пловдив, Пазарджик, Благоевград, Кюстендил, Перник, София-област и София-град, както и за област Русе, прогнозите са за валежи до 20-25 л./кв.м.

Нивата на реките ще останат без съществени изменения

Предупреждението за обилни дъждове не важи единствено за района на областите Добрич, Варна и Бургас. И там обаче времето няма да остане сухо и е вероятно да вали, предупреждават синоптиците.

Жълт код за вятър и вълнение е обявен във вторник за Черно море в област Добрич. Вятърът там ще бъде от изток-североизток, със скорост 14 м/сек и пориви до 18 м/сек. Вълнението на морето ще е 4 бала.

http://dariknews.bg

Предишна статия

Борисов ден е, почитаме свети цар Борис I – Покръстител на българите!

Следваща статия

България – какво ни чака?/доцент Иво Христов/

Други интересни