Това ще е една от най-примамливите професии в Европа!

Автор: Няма коментари Сподели:

Ново законодателство на ЕС ще накара компаниите на континента да назначават повече експерти в областта на поверителността през следващите две години.

Според проучване на Международната асоциация на специалисти по конфиденциалността (IAPP) ще бъдат създадени 28 000 нови работни места.

Компании в сферата на технологиите, здравните грижи, фармацевтиката и финансовите услуги, които обработват големи количества данни, ще предоставят големи възможности за назначаване.

„Всяка организация, която се опитва да използва данни, ще трябва да наема специалисти по конфиденциалността”, твърди Дж. Тревър Хюз, главен изпълнителен директор на IAPP, цитиран от Quаrtz.

Той добави, че изследването на организацията показва консервативна оценка, а действителният брой на новите специалисти по защита на личните данни, които тепърва ще се търсят, може да бъде много по-голям.

Снимка 229690

Източник: Quartz

Всъщност новото законодателство на ЕС ще замени това на местно ниво. Регулациите са по-стриктни и се отнасят до всички компании, независимо от техния размер, които обработват данни „в големи мащаби”. А значението на „голям мащаб” е отворено за интерпретации, твърди Хюз.

Самата длъжност специалист по конфиденциалността става все по-примамлива. Средната заплата е нараснала с около 50% между 2003 г. и 2015 г. до 152 000 долара на година.

https://money.bg

Предишна статия

Отговор на всеки въпрос!/на руски език/

Следваща статия

СЪВЕТНИЦИТЕ РЕШИХА!

Други интересни