Преговорите за петрола завършиха без резултат!

Автор: Няма коментари Сподели:

Цената на петрола се понижи рязко на световните пазари в понеделник сутринта, след като късно в неделя срещата между производители на петрол, членки на ОПЕК и нечленуващи в картела, завърши без резултат. Предварителните очаквания бяха те да се споразумеят да замразят до октомври добивите на нивото им от януари 2016 г.

Форумът, предвиден за формално подписване на предварително споразумение от февруари, премина в напрегната обстановка и на него водещите производители си размениха взаимни обвинения и закани да увеличат добива в борбата за пазарен дял.

Липсата на договореност доведе до скок в цената на петрола на азиатските пазари, след като през последния месец котировките достигнаха 45 долара за барел – ръст от 50% в сравнение с най-ниските нива от януари.

Към 10.00 часа българско време брентът поевтинява с 4.50% до 41.13 долара за барел, а американският лек петрол отстъпва с почти 5% до 38.38 долара за барел. Преди по-малко от две години цените на суровината бяха около 115 долара за барел, а сега анализатори смятат, че пазарни спекуланти може да опитат да ги свалят до 30 долара за барел.

Повече по темата в новия брой на “Капитал Daily”

http://www.capital.bg

Предишна статия

Прокуратурата разследва сивия кардинал на военните търгове!

Следваща статия

TOP 50 ROMANTIC PIANO LOVE SONGS!

Други интересни