За парите и успеха!

Автор: Няма коментари Сподели:

Хората, които са най-сериозни по отношение на постигане на успех, са и отдадени на поддържането в страхотна форма. И това никак не е чудно.

Най-добрите практики във финансовото и физическото състояние до голяма степен са еднакви. При всяка дейност е разумно да започнете отрано, да бъдете последователни и сте наясно с реалността. И при двете трябва да имате цели и план за тяхното постигане. Освен това да имате някого, който да ви тренира, съветва или наставлява, също може да ви отведе доста по-близо към желанията ви.

Това са само няколко от многото паралели между поддържането на добра физическа форма и успех в живота, който ще ви подготви за спокойни години и след пенсиониране, пише изданието Business Insidеr.

За да усъвършенствате необходимите усилия за успех, изследвайте нещата, които работят при фитнеса, и приложете същите принципи, за да сте в добра „финансова форма”.

Започнете отрано

Ако започнете да се упражнявате по-рано през живота си, вероятно ще поддържате някаква форма на физическа активност, когато пораснете и дори когато вече сте в напреднала възраст. По същия начин по-ранното пестене през живота преди пенсиониране може да гарантира на човек да продължи да пести и в по-късните си години. Но колко рано е рано? Експертите съветват да започнете с първия ви ден на работа.

Бъдете реалистични

Ще имате по-голям успех, ако се придържате към реалистичен план, при който можете да постигате целите си и да оставате мотивирани. Експерти съветват хората да не се стараят да правят твърде много в подхода си по отношение на пестенето на пари.

Независимо дали тренирате, или преглеждате отчетите си, отделянето на малко време за почивка от тези дейности ще ви помогне да останете бодри. Например – поставете си за цел да преглеждате старателно финансите си веднъж месечно и отделете време за това.

Работете с треньор

Хората, които са си заложили конкретни цели във фитнес залата, често си наемат лични треньори, за да получат редица облаги. Те включват насърчаване, мотивация, сигурност, индивидуални инструкции и положителна обратна връзка. Финансов съветник може да осигури много от тези плюсове.

Разнообразявайте

Хубаво е когато тренирате, да имате стратегия за различни упражнения. Това не се различава особено от поставянето на активи в различни класове и инструменти с различни крайни цели.

Наблюдавайте резултатите, променяйте режима

Промяната е константа в живота ни. Приемането на промените и приспособяването по съответния начин са ключови за успеха във фитнеса и във финансите.

Ако обичате да тренирате навън, е необходимо да пригодите вида и продължителността на упражненията, тъй като сезоните се сменят от по-топли на по-студени.

Адаптирането е необходимо и с напредване на възрастта, тъй като това, което е било добре за здравословното ви състояние през 20-те ви години, може да не проработи, когато сте на 40 и 50 години.

Оценката и прегрупирането на фискалния ви план са също толкова необходими, тъй като нуждите и изискванията ви се развиват с времето.

https://money.bg

Предишна статия

СЪВЕТНИЦИТЕ ЩЕ ЗАСЕДАВАТ На 19 април 2016 година!

Следваща статия

Документально – юмористический рассказ!/на руски език/

Други интересни