Google пусна платформа за обучение на млади предприемачи в България.

Автор: Няма коментари Сподели:

Технологичният гигант Google представи платформата “Дигитален гараж”, която има за цел да обучи ученици и млади предприемачи в новите дигитални технологии и тенденции. Курсовете са безплатни и включват основно развиване на уменията в онлайн маркетинг и развиване на интернет бизнес.

Общият брой налични теми са 23, които включват примери и най-добри практики от различни области – от това как да се изгради силно онлайн присъствие до маркетинг в социалните мрежи. След завършване на целия курс потребителите ще получат сертификат от Google и IAB Europe, обявиха от технологичния гигант.

                                                              Курсовете

Уроците в новата платформа са безплатни за предприемачи, компании от малкия и средния бизнес и ученици. Всеки желаещ трябва да се регистрира на сайта и после да избере кои теми са му интересни или необходими и системата изготвя персонален учебен план. След това потребителят избира кога и как да гледа кратките видеоуроци. 

Те са на английски, но имат субтитри на български език. В края на всеки урок има и тест. Успешното му решаване дава и виртуална награда – значка. Темите са 23, а общият брой на курсовете е над 80. Повечето от тях са доста базови и учат на елементарни дигитални умения, като например ползване на интернет търсачка и електронна поща. Както и други базови познания в областта на онлайн маркетинга, е-търговията и социалните мрежи. Но целта на новия “Дигитален гараж” е да развие именно тези основни умения сред младите хора.

                                                     На опашката в Европа

От Google цитират данни на Европейската комисия, че липсата на дигитални умения е едно от най-големите предизвикателства за Европейския съюз и Централна Европа в частност. За да успеят в новата дигитална ера, страните трябва да стимулират местното предприемачество и да развиват дигиталните умения, и по този начин да помагат на отделните хора и предприемачите да използват пълния потенциал на интернет инструментите и да бъдат успешни в онлайн пространството.

“Целта ни е два милиона европейци да приключат този курс до 2017 г.”, заяви пред “Капитал Daily” Парис Чайлдрес, мениджър бизнес развитие на Google за България.

Според Европейската комисия почти половината от населението в ЕС (47%) не разполага с адекватни дигитални умения, докато в близкото бъдеще 90% от работните места

ще изискват някакво ниво на дигитални компетенции. Европейската комисия прогнозира, че 825 000 работни места ще останат незаети до 2020 г. заради липсата на такива умения.

Това е особено важно за България, тъй като според Индекса за дигитална икономика и общество (DESI) страната заема предпоследно място в ЕС по отношение на дела от хора с базови дигитални умения (31% срещу средно 55% за ЕС). 

Освен това 40% от българите нямат никакви дигитални знания. Ниското ниво на цифрови умения на човешкия капитал е една от причините, поради които българските предприемачи изостават в прилагането на цифровите технологии, например в областта на електронната търговия, допълват от Google. Затова от технологичния гигант се надяват, че безплатният “Дигитален гараж” ще бъде от полза за младите българи.

http://www.capital.bg

Предишна статия

Средния бизнес у нас го няма, всичко е за няколко фамилии! Властта и връзките са истинската валута в Русия!

Следваща статия

Възстановяването на Русия се отлага!

Други интересни