Два екипа в търсене на златния влак на Хитлер!

Автор: Няма коментари Сподели:

Два независими екипа получиха зелена светлина да опитат да намерят златния влак на нацистите, съобщи „Радио Полша“.

Смята се, че влакът на Хитлер със злато и скъпоценности се намира в подземен тунел близо до град Валбжих в югозападната част на Полша.

Екипите няма да имат разрешение да копаят, но ще могат да използват радари. Ако бъдат получени убедителни доказателства, изкопни дейности ще бъдат разрешени през пролетта на 2016 година.

Първият екип, включващ двама мъже – Пиотр Копер и Андреас Рихтер – твърди, че знае местонахождението на влака. Двамата са поискали 10% дял от съкровището. Вторият екип е съставен от специалисти от Университета за наука и технология в Краков.

Смята се, когато съветските войски тръгват от Полша към Берлин, нацисткият влак се изпратен от Вроцлав към Валбжих, за да не попадне в ръцете на съюзническите войски.

Влакът изчезва в района на  Валбжих, но оттогава е в неизвестност. По време на войната нацистите присвояват злато в размер на $550 милиона от правителствата на окупираните територии.

Нацистите също така разграбват злато от лица, жертви на холокоста. В концентрационните лагери биват взимани златни пръстени, бижута, часовници и дори златни зъби от жертвите.

Част от това злато е открито от съюзниците след края на войната, но голямата част е в неизвестност.

В края на месец септември и полската армия се включи в издирването на златния влак на нацистите. „Целта е да проверим дали има материали, опасни за населението“, заяви полковник от армията, която използва детектори за мини и георадари.

Златният влак на нацистите изчезва през пролетта на 1945 година, а историята около него и „товарът“ му разпалват фантазиите на авантюристи от цял свят.

http://fakti.bg

Предишна статия

Асистентите в БАН ще получават заплати колкото чистачките!

Следваща статия

Куркума: 8 ползи за здравето и как да се възползваме от тях!!!

Други интересни