ЕК налага санкции на България заради злоупотреби! Фонд “Земеделие”!

Автор: Няма коментари Сподели:

Европейската комисия се очаква да наложи колосални по своите размери санкции на България за разходването на европейски средства по земеделската програма.

Точният размер се очаква да стане ясен следващата седмица, когато в Брюксел трябва да пътува делегация от Министерството на земеделието и храните и Държавен фонд “Земеделие”. Това съобщава агенция БГНЕС, позовавайки се на два независими свои източника.

В сряда стана ясно, че Държавна агенция “Национална сигурност” е извършила изземване на документация от централата на ДФ “Земеделие” в София. Изпълнителният директор на фонда Румен Порожанов коментира, че няма притеснения от проверката на правоохранителните органи. 

Европейската комисия се очаква да наложи финансови санкции в размер на стотици милиони евро за парите за т.нар. “селски туризъм”, които ДФ “Земеделие” е разплатил през програмния период 2007-2013 г.

Санкциите са заради установени нарушения и закупуване на луксозни возила, АТВ-та, мотори и дори плавателни съдове, които вместо за туризъм, били ползвани за лични цели от бенефициентите.

Корекцията, която Брюксел ще наложи на ДФ “Земеделие” ще се покрие за сметка на държавния бюджет.

https://money.bg/politics

Предишна статия

Франция предлага стара АЕЦ за европейски завод на Tesla!

Следваща статия

Вадим Зеланд – Трансерфинг!/на руски език/

Други интересни