Атанас Куковски – предприемач за милиони!/коментар на читател/

Автор: Няма коментари Сподели:

“Завистта „В последните две години загубихме 500 хил. лева от човешката завист“, внезапно призна Куковски. 

Още през 2012 г. в кооперацията решили да инвестират в биогаз инсталация. Тя трябвало да е в съседното село Черничево, където е базата за зърно и фураж. Щяла да е първата инсталация в региона, с мощност 1.5 мегавата. 

Да, обаче идеята срещнала дива съпротива. Врагове на Куковски разбунили селото с мълвата, че съоръжението ще го обгазява и ще направи живота нетърпим. 

Започнала подписка, дошли телевизии, тръгнали дела. „Исках да направя басейн в хотела (в центъра на Хисаря Куковски е построил преди десет години и спа хотел) – насъскаха съседите, докараха ми националната телевизия. И не направих нищо. 

Същите хора отново съшиха интрига и през декември ни посетиха журналист и инспектори от Агенцията по храните, за да проверят завода за фураж. Целта бе да открият някаква, каква да е, нередност, за да връщаме пари по Селската програма. 

Защо? Нали, когато пристигат в земеделското министерство гости от Европа или други страни, предпочитат да ги доведат в нашето стопанство, за да се похвалим като страна какво сме постигнали…“ 

„У нас е така“, продължи председателят. „Тръгваш напред и още при старта те спъват. Изправяш се, правиш стъпка – пак те бутат. Отново се вдигаш – халосват те. 

Е, трябва да си луд, за да продължаваш! Затова липсват инвеститори в България. 

На мен, дето живея тук и знам как да се оправям, ми идва да се откажа от всичко, а представете си какво преживява един чужденец, решил да прави бизнес тук“.”

Предишна статия

Коментар от ангелчето!/читател/

Следваща статия

На свършване ли е зехтинът?

Други интересни