3 компании предлагат неограничен отпуск!

Автор: Няма коментари Сподели:

На фона на повечето работодатели, които слагат таван на броя дни отпуск, които служителите могат да си вземат през годината, шепа компании предлагат неограничен платен отпуск.

Списание Fortune представя три от тях, включени в тазгодишния списък на 100-те най-добри компании за работа в света. И трите работодателя са се присъединили към нарастващата тенденция през последните години за премахване на ограничението в броя на дните платен отпуск, които се дават на служителите.

Все пак това е сравнително ниско равнище: едва около 1% от американските компании имат политика за безкраен платен отпуск. Това е облага, която звучи твърде хубаво, за да е истина: неограничена ваканция.

Тенденцията предизвика дебати сред специалистите по човешки ресурси за това как една такава мярка може да бъде използвана разумно.

Според изследване на Glassdoor служителите на САЩ използват едва около половината от полагащите им се платени дни отпуск. Мнозина от тях се страхуват, че работодателите им ще ги гледат неодобрително, ако си вземат заслужената почивка.

Защо американците се страхуват да излязат в отпуск?

Защо американците се страхуват да излязат в отпуск?

Дори когато им предлагат 1000 долара

Ето и кои са трите компании, които предлагат неограничен платен отпуск:

Workday (31-ата най-добра компания в света)

Компанията, която създава приложения за отдели по човешки ресурси и финанси, базирани на облачни изчисления, предлага щедри облаги, които позволяват на служителите да взимат колкото почивка им е необходима.

Riot Games (39-ата най-добра компания в света)

Разработчикът, който стои зад най-продаваната видеоигра в света “League of Legends”, има отворена политика спрямо платения отпуск. Няма ограничения за броя дни, които можете да ползвате, независимо дали е за желано ски пътуване, или ви е хванал грип. Устойчивата кариера е целта за служителите на компанията, като те могат да изберат да останат вкъщи, ако се чувстват изтощени и имат нужда от почивка.

VMware (40-ата най-добра компания в света)

Базираната в калифорнийския град Пало Алто софтуерна компания се доверява на служителите си относно управлението на графика си още от деня, в който започнат работа. Членовете на екипа получават неограничено време за отпуск, а ако е необходимо, компанията им позволява да си вземат платен творчески отпуск.

https://money.bg

Предишна статия

Жак Фреско промени света и навърши 100 години!

Следваща статия

12 неща, които трябва да знаем за Великия пост.

Други интересни