Lamborghini празнува 100-годишен юбилей.

Автор: Няма коментари Сподели:

Lamborghini празнува 100-годишен юбилей. Не от създаването на компанията, а от рождението на нейния основател Феручо Ламборгини. 

За подобни поводи автомобилните фирми обикновено не получават и не раздават подаръци, а ги продават. При това скъпичко. Ако портфейлът ви е толкова пълен, че от него се подават излишни два милиона евро, може да се уредите с такъв специален подарък. 

За вековния юбилей на своя патрон бутиковият италиански производител пуска лимитирано издание Lamborghini Centenario от 40 екземпляра (20 роудстъра и 20 купета). 

Това е най-бързият сериен модел в историята на марката – истинско карбоново чудовище със свиреп външен вид на боен самолет. Сякаш на шосето стои не автомобил, а изтребител на италианските военновъздушни сили. И не преминава, а прелита.

Lamborghini Centenario е базиран върху топмодела Aventador и всички 40 броя ще бъдат изработени до края на 2017 г. с прецизен ръчен труд от специалистите във фабриката в градчето Сант Агата. 

Там някога Феручо Ламборгини е сглобявал своите трактори, преди да се ядоса на надменния Енцо Ферари и неговата тропаща спортна кола, след което запретва ръкави сам да произвежда бързи автомобили. 

Сега славният предприемач сигурно се усмихва от небето на ексклузивния юбилеен модел и неговите качества. Могъщият двигател V12 изпраща към колелата мощността на 770 коня, постига максимална скорост над 350 км/ч, а на една конска сила се пада да задвижва 1,97 кг от теглото на колата.

http://www.trud.bg/

Предишна статия

Кино Вольф Мессинг 12 серия.

Следваща статия

Дъжд и облачно време!

Други интересни