Най-красивите коли в света!

Автор: Няма коментари Сподели:

 Колите са повече от просто средство за стигане от точка А до точка Б – те могат да бъдат произведения на автомобилното изкуство. 

Легендарни дизайнери като Марчело Гандини, Джорджето Гиуджаро и Кълъм са толкова артистични гении, колкото и „автоманияци”.

Макар красотата да зависи от отделния вкус на околните, има определени автомобили, чиито елегантни линии и пищни извивки ги правят обичани от всички.

Представяме ви изготвена от Business Insider колекция на автомобилната елегантност, която е на пазара в момента.

  1. Volkswagen Scirocco

Базиран на фантастичния Volkswagen GTI, Scirocco е стилно купе с изключително елегантен дизайн.

  1. Chevrolet Corvette Stingray

Серията Vette винаги е била смятана за красива от най-отдадените си последователи, но настоящото поколение Stingray без съмнение е най-хубавата версия на „американския идол”, който сме виждали от десетилетия.

  1. Peugeot RCZ

Това френско спортно купе обира наградите от дебюта си през 2009 г., включително отличието на Top Gear за купе на годината през 2010 г.

  1. Maserati GranTurismo

Макар GranTurismo да е в продажба от вече близо десетилетие, елегантните му линии са наистина вечни. Дизайнът на компанията Pininfarina предлага идеалния баланс между женски и мъжки черти – със заоблени ръбове, елегантно компенсирани от агресивната предна част.

  1. BMW i8

Автомобилът не прилича на която и да е друга кола на пътя днес. С i8 германският производител успешно смеси изобилие от материали, текстури и ъгли, за да създаде една хармонична композиция.

  1. Lamborghini Aventador

Едно Lamborghini не трябва да е нито скучно, нито красиво по обикновен начин. За щастие флагман моделът Aventador не е нито едно от двете.

  1. Ferrari LaFerrari

Хората са склонни да харесват Ferrari само заради марката. Истината е, че компанията е имала и няколко пропуска. Ferrari LaFerrari не е един от тях. Автомобилът е смела смесица от класически елементи от някогашните суперколи на родния град на марката Маранело.

  1. Aston Martin Vanquish

Точно като английския агент Джеймс Бонд, който е известен с карането на Aston Martin, напрежението за Vanquish да отговори на очакванията е огромно. Този модел обаче успява да се справи със задачата. С Vanquish дизайнерът Марек Райхман придаде форма на съблазнително стилна, модерна интерпретация на класическия суперавтомобил Aston Martin.

  1. Pagani Huayra

Това е вторият изцяло нов модел, който излиза от италианската работилница на Хорасио Пагани. Той е наследник на широко одобряваната Zonda.

  1. Jaguar F-Type

Дизайнерът Ян Кълъм е споделял, че дизайнът на един Jaguar трябва да притежава красота, простота и чувство за визуално мъжество. F-Type разполага с всичко това.

https://money.bg/auto

Автор:

Предишна статия

Криминално политическа приказка: “Хунта” /на руски език/

Следваща статия

Отворено писмо от Владимир Захаров.

Други интересни