Aston Martin DB11

Автор: Няма коментари Сподели:

Новият модел на английския производител на спортни автомобили Aston Martin бе щракнат броени дни преди официалната му премиера на започващия в началото на март женевски автосалон. Това е наследникът на DB9 – DB11, като прехода в цифрите е поради факта, че DB10 бе прототипът използван в най-обвързаната с марката филмова поредица за Джеймс Бонд.

Автомобилът използва изцяло нова платформа, която ще послужи и за други модели на компанията. Плановете им за следващите пет години са да се обнови цялата линия от предлагани автомобили, като напълно електрическият седан Rapide, който е още в процес на разработка също скоро ще се
включи.

Относно задвижващия агрегат за DB11 все още няма точна информация, но предположенията са за 5.2 литров V12 би турбо с предполагаема мощност в порядъка на 600 конски сили. Другото по-интересно предположение е за двигател от AMG – 4.0 литровия V8 би турбо, който се помещава в Mercedes-AMG GT и другите спортни машини на компанията, но настроен според изискванията на англичаните. Подобна колаборация няма да е изненада, тъй като преди броени дни Bentley обявиха, че ще използват обща платформа с Porsche, които въпреки това, че са във VW Group са доста далеч едни от други.

http://fakti.bg/avto

Предишна статия

Хора и неандерталци!

Следваща статия

143 години от гибелта на Васил Левски!

Други интересни