Борисов в Брюксел!

Автор: Няма коментари Сподели:

Премиерът Бойко Борисов призна пред журналисти в Брюксел, че еразтревожен от бежанската криза. Той коментира, че на тежкото заседание на Европейския съвет трудно може да се намери консенсус. Според него никой не искал да се замисли върху технологията, а тя била нещо изключително простичко.

За да работи една машина, организъм, завод, трябва да има главен технолог, обясни Борисов и подчерта, че няма технология, след като не искат да приемат вече година неговото предложение. Смята, че колегите му са разбрали, че е прав за искането да се затворят външните граници на Европейския съюз, но не искат да приемат това предложение.

До 4.00 часа през нощта Борисов имал двустранни срещи с премиера на Великобритания Дейвид Камерън и канцлера на Австрия и обсъждали мигрантската криза. 
По думите му с Камерън било лесно, защото имал карта на България на телефона си и Борисов му показвал на нея и обяснявал какво се случва по отделните ГКПП-та.

Борисов разплака чистачка на летище София

Бойко Борисов отново настоява да останат само официалните контролно-пропускателни пунктове. Колегите му постепенно узаконявали незаконното – нелегалния имигрант. За моите колеги се счита нормално всеки да влиза където си иска в Европа. Ставало малко като на рецепция на хотел – мигрантите идват в България и искат да отидат в Австрия, Германия, Полша, Чехия, но там няма места. Това означавало, че тези хора ще останат в България, смята премиерът.

“Задавам въпроса защо тази гореща точка трябва да е вътре в Европейския съюз. Ако има КПП и твърди граници, тези, за които няма място, ще чакат отвън, а ние сега ги вкарваме вътре в Съюза. Вече са на нашата територия и започва спор между държавите, кой, колко да вземе от тях. Защо да го правим като с едно движение, с много по-малко пари можем да направим и на Финландия границата, и на България, и на Гърция”, ядосва се Борисов. 

Той не бил съгласен и с това, че НАТО ще влезе в Егейско море във връзка нелегалните имигранти. Бойко Борисов попитал като се вкара НАТО в Егейско море, къде ще отиде потокът от мигранти, като не дават да се затворят външните граници – пак щели да дойдат в България.

Ако дойдат 200 000 мигранти и няма место в Германия, Австрия, аз какво ще ги правя“, пита Борисов.

На въпрос България готова ли е да затвори границата с Турция, той отговори, че границата с Турция е затворена и имаме официални ГКПП-та. Той иска да бъде дадена дефиниция какво е легален и нелегален. В момента било едно и също дали си влязъл през тази врата или си обиколил и си влязъл от този коридор и не се приемало за нарушение.

Борисов предупреди, че около 5 млн. души от Египет чакат да дойдат в Европа. Много чакали да дойдат от Мароко, Алжир, Иран, Ирак, Афганистан. Затова той пита защо вместо да се страхуваме, не си затворим границите и да допускаме тези, които са преминали по процедурите и правилата. Благодари на кораба “Обзор” за спасените 900 души. Вариантът да се плати на Турция да изпълнява своите ангажименти е първостепенен, коментира още Бойко Борисов.

По мнението на Бойко Борисов, ако Великобритания излезе от Европейския съюз, това ще бъде пагубно. Да се запази единството на съюза било много важно за България. Ако те излязат от ЕС, щели да паднат и кохезионните фондове, а ние сме разчитали на тях за инфраструктурните проекти и да подобрим конкурентноспособността си.

Той не пропусна да благодари на Народното събрание, че още веднъж е доказало, че нищо по-добро от това правителство не може да се направи, във връзка с днешния вот на недоверие.

https://news.bg/politics

Предишна статия

УТОЧНЕНИЕ КЪМ ИНФОРМАЦИЯТА „ПЪРВИ РАЗКРИТИЯ ….”

Следваща статия

Васил Левски!

Други интересни