Опит за покушение срещу Мартин Димитров!

Автор: Няма коментари Сподели:

Депутатът от гражданската квота на Реформаторския блок Мартин Димитров е претърпял неприятен инцидент с автомобила си.

Някой е прерязал метална тръба, от която е изтекла спирачната течност.

В момента, когато е отишъл да паркира колата си, спирачният педал е потънал докрай. Тогава „бавничко- бавничко” депутатът е закарал колата си до сервиз с мисълта, че е станала някаква авария.

В последствие от сервиза са му се обадили притеснени и дори са му изпратили снимки на повредата. Според майсторите повредата не е могла да стане от само себе си, а е злоумишлено и злонамерено действие. Въпросната метална тръба не би могла сама да се скъса по този начин, а както са му обяснили техниците – нарочно тя е разположена високо в колата.

Имало е опит за убийство на Мартин Димитров, предположи Валери Симеонов

Имало е опит за убийство на Мартин Димитров, предположи Валери Симеонов

Според него причината е работата на Димитров около истината за КТБ

Мартин Димитров заяви, че вътрешният министър Бъчварова е била уведомена моментално по случая и от полицията водят разследване. От полицията смятат, че става въпроса за умишлено действие срещу колата на депутата. Вътрешният министър веднага се е заел със случая, свързал е Мартин Димитров с компетентни служители на полицията. Те ще направят оглед на автомобила, а още днес в удобно за Димитров време той ще даде и показания.

Служителите на реда били по-притеснени от него самия, когато разбрали за случилото се, коментира Мартин Димитров.

При извънградско шофиране с тази намеса върху спирачката, според експертите, човек може да се убие. При градско шофиране възможността за инцидент с тежки последствия е малък.

Депутатът паркира автомобила си в района на пазара „Димитър Петков” в столицата, на улицата и не разполага с гараж. Колата се ползва от него и от съпругата му и е марка Пежо 207 на осем години.

Депутатът посочи, че преди да усети инцидента съпругата му е шофирала, но в този момент детето му не е било в автомобила, тъй като е болно и си е вкъщи. “Слава богу, нищо не се е случило”, сподели той по повод шофирането на съпругата му без работещи спирачки. Той предполага, че спирачките му са срязани вечерта и се е възползвал от присъствието на медиите да призова съседите си да бъдат по-внимателни.

Мартин Димитров заяви, че най-вероятно „покушението” срещу автомобила му и индиректно срещу него е във връзка с две теми: КТБ или цените на горивата. По двете теми депутатът работи изключително активно.

Той обаче сподели, че не харесва думата атентат и затова не иска да определи случилото се с него като такъв.

Виждам много изнервени хора около мен, особено по темата КТБ”, коментира Димитров. Той заяви, че не разполага с някакви конкретни доказателства за твърдението си, но „има лошото чувство” за него.

„Допускам че хора, които са силно изнервени от това, че търся истината за източването на КТБ или другата тема, която знам, че дразни много хора, а именно цените на горивата в България и съмненията за картел. Мисля, че тяхната изнервеност е довела до такива действия”, изтъкна още реформаторът.

Самият реформатор все още не знае как да приеме случилото се  дали като опит за убийство, или като опит за сплашване. „Знам едно, няма да се откажа от това, което работя”, закани се той. Оттук-нататък той обаче щял да бъде по-внимателен.

Още вчера той е предупредил Валери Симеонов, Петър Славов и Методи Андреев, с които работят заедно по темите за разкриването истината за КТБ и за картела на горива. Той е посъветвал колегите си редовно да проверяват състоянието на автомобилите си и по възможно да ги държат в гараж.

Депутатът каза още, че има камери наоколо, които могат и да помогнат за разкриването на извършителя.

Мартин Димитров обаче е скептичен, че случаят ще се разкрие, защото най-вероятно това е дело на специалист.

За да срежеш метална тръба, ти си носиш специални инструменти, изтъкна той. Самият той не е знаел, че на спирачките има подобен тип тръба. Самата тръба била на необичайно място и според него, за да има намеса върху нея, трябва много добре да се познава автомобила.

На мен ми прилича на някой, който добре се е подготвил, за да го направи, убеден е Мартин Димитров, а  такива хора трудно се залавят.

https://news.bg

Предишна статия

Sesto Elemento!

Следваща статия

Европа залага на „зелено“!

Други интересни