Добре дошли в България!

Автор: Няма коментари Сподели:

Послушницата на всяка власт Меги Кунева е зинала за нова порция власт.

Очаква се до часове пламенната комсомолка да яхне и образователното министерство.

Новият пост е свързан с много, ама много пари, които протежетата на Кунева искат да усвоят.

За две години Кунева успя да направи и невъзможното – създаде малобройна, но изключително ефективна клиентела, която е се е впила във властта и смуче сладките й сокове.

Храненикът й Николай Ненчев превърна Министерството на отбраната в корупционно гнездо, в което той и няколко негови довереници са се вкопчили в златоносните обществени поръчки и търговията с имоти.

Армия и военна техника може и да няма, но МО е пълно с апетитни парцели, терени и сгради, които са попаднали в полезрението на министъра с присадената коса.

Не по-малко скандално е и друго от протежетата на Кунева – Димитър Георгиев. Смуглият някога чиновник повече от година командва ДАНС. И вече може да се нареди в списъка на костюмарите с чанти, които получават всеки месец тлъста държавна заплата, за да пият кафе и да пътуват в чужбина.

От ръководството на Митко Георгиев най-доволни са престъпните босове и терористите. 

Сигурно вече малцина си спомнят как в разгара на лятото агентите на претенциозно наричаното родното ФБР изпуснаха двамата терористи от “Ислямска държава”, които проникнаха в София. 

От ДАНС не могат да се похвалят с успешна операция, но пресслужбата им явно работи добре.

В обръщение се пускат балоните: ДАНС проверява този, ДАНС проверява едикогоси, трети, пети и т.н.

След ден-два всичко се забравя, но Митко и хилядите му колеги продължават да смучат държавните парички докато в същото време за много от изнемогващите ни сънародници няма пари за социални помощи и хляб.

От Кунева и клиентелата й най-доволни са престъпните босове, които се разхождат спокойно на свобода в очакване на прословутите й реформи в съдебната власт.

Но вместо Кунева да бъде изритана от управлението, тя ще получи нова хапка власт – министерство с огромен бюджет, което ще може да разпределя тайно и полека, а после ще излиза по телевизията и ще обяснява колко работа е свършила.

Добре дошли в България! 

http://pik.bg/

Автор: Ивайло Крачунов

Предишна статия

Тази 92-годишна жена ще ви изуми с уменията си и начина си на живот!

Следваща статия

Минимална заплата от €2250 обсъждат в Швейцария!

Други интересни