ВЯРНО ЛИ Е ТОВА?

Автор: Няма коментари Сподели:

 Известни са хората в нашата община, които имат начини да вземат общински, кооперативни и частни земи.

Image title

Всъщност, те не работят само със земи в община Хисаря, а и в други съседни общини. Ако органите на властта направят една проверка, ще установят, че тези известни на цялото общество в града хора, някои от които общински съветници, са разпрострели пипала в различни части на страната.

От писмо, изпратено до общинския съветник от Националния фронт за спасение на България – инж. Ненко Костов, става ясно, че човекът, прочут фермер, с модерна селскостопанска техника, е направил нещо, което е съсипало два човешки живота. 

„Хората, които нахендри това същество са…” – цитат от писмото.

На свои работници с имената И. В. , М. /Ч./ са преписали чужди земи, около 3 хил. дка, за да вземат за тях държавни субсидии.

„Възползва се от тези момчета, които не знаят в каква каша са ги забъркали, разсипаха ги от полиции и разпити, а той дори нехае. За тях все едно са нищожества.” – пише в писмото.

Вярно ли е това? Има полиция, има прокуратура, има ДАНС – все органи, които трябва да установяват истината. Фактите са взети от писмото до общинския съветник, пуснато в неговата пощенска кутия.

Човекът, написал писмото до инж. Костов пише още: „Бъди все така търпелив и разумен и направи нещо по въпроса. Винаги си бил човек на място и продължавай да бъдеш. Подкрепяме те и се радваме, че вече имаш малко повече сила. Постарай се да ги сложиш на място, те го заслужават. На чужди, бедни хора на гърбовете пари правят. Обиколиха света, правят каквото си искат, но това трябва да бъде спряно. Ти си ни надеждата.”

Писмото до общинския съветник е доказателство, че ако всичко, написано в него е вярно, то въпросните хисарски фермери имат голяма подкрепа от високо политическо и държавно ниво. Разумният читател ще разбере за какво става дума. 

Колко ли още хора са вербувани, за да очертават земи и държавните субсидии да отидат в ръцете на прочутите фермери?

Инж. Костов благодари на автора на писмото, но той като общински съветник не е в правомощията си да прави разследване какво точно се е случило с въпросните хора и с 3 хил. дка земя. Не е ли време РУ на МВР в Хисаря да вземе отношение и да предприеме мерки? Хората могат да бъдат намерени, фактите могат да бъдат проверени.                                                                                            Image title

                                                                                                                Тракийски Свят

Предишна статия

Опасен вирус!/на руски език/

Следваща статия

Защо белгиец от Лещен иска да се върне в родината си?

Други интересни