Той не е д-р Москов, той е д-р Хаос.

Автор: Няма коментари Сподели:

След скандала с турските ваксини министърът на здравеопазването трябва незабавно да бъде поставен под упойка и изнесен на носилка от управлението. Всеки ден във властта на д-р Москов носи невъобразим хаос в здравната система. Той не е д-р Москов, той е д-р Хаос.

Прокуратурата правилно спря употребата на ваксините „Еувакс” и “Пентаксим”. Десетки, даже стотици хиляди български деца бяха изправени пред риска на бъдат ваксинирани с лекарства, забранени за употреба в Европа. 

Вместо да се поразрови по-сериозно в състава на тези съмнителни ваксини, особено след първите аларми на изявени български специалисти, докторът министър, изпаднал сякаш в транс, повтаряше непрекъснато, че лекарствата били дарени. 

И какво като са дарени? Като са без пари да морим децата безплатно ли?

Още при първите симптоми, че има нещо гнило в това дарение, лекари предупредиха, че ваксината срещу хепатит Б от дарените няма .т.нар. европейско досие. 

Тя съдържа токсично вещество – живак, много над нормата. Москов обаче твърдеше, че е разрешена за употреба в Европейския съюз. Това показва две неща. Или министърът лъже, или не знае нормативните наредби в повереното му ведомство.

Ако Москов лъже, а това вече е видно от действията на прокуратурата, той трябва незабавно да бъде подведен под наказателна отговорност за безотговорното си поведение. 

А то, после, може да се окаже и мотивирано от нещо. Ама да видим. Ако пък не си знае наредбите и ведомствените закони, да се изнася оттам веднага. Незнаещ министър не може да слага подписа си под документи, разрешаващи експерименти със здравето на нашите деца.

Освен това стана ясно, че четири от съставките на петвалентната ваксина „Пентаксим” са влезли у нас без разрешение на Изпълнителната агенция по лекарствата. Още един повод за оставката на министъра.

И докато чакаме д-р Хаос да бъде упоен и изнесен, днес става ясно, че той се включва в преговорите за новото коалиционно споразумение с ГЕРБ. Махнете надвесения над берящия душа Реформаторски блок д-р Москов. Той няма да го реанимира, той ще го умори.  

http://pik.bg/

Предишна статия

ИЗБОРИ В НОВО ЖЕЛЕЗАРЕ!

Следваща статия

Македония временно затвори границата за мигранти с Гърция!

Други интересни