Още сняг и опасни пътища в почти цяла България!

Автор: Няма коментари Сподели:

Очаква се снежната покривка да достигне до 15-20 см в комбинация със силен вятър.

Застудяване, вятър, сняг и усложняване на пътната обстановка очакват жителите в почти цялата страна и шофьорите по републиканските пътища днес. Валежите ще се увеличат, като в югоизточните райони ще падне обилен дъжд, а в останалите части – сняг.

Оранжев код за сняг и вятър е обявен в 16 области на страната за 17 януари, съобщи вчера Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН. 

Той е в сила за областите Плевен, Пловдив, Ловеч, Пазарджик, Смолян, Велико Търново, Габрово, Стара Загора, Кърджали, Хасково, Сливен, Търговище, Шумен, Разград, Русе и Ямбол. Очаква се снежната покривка да достигне до 15-20 см в комбинация със силен вятър.

В Силистра, Добрич, Варна, Бургас, Видин, Монтана, Враца, София, София област, Перник, Кюстендил и Благоевград е обявен жълт код за предупреждение. 

Във високопланинските проходи, Добруджа и Лудогорието са възможни виелици и образуване на преспи, а в планините ще има лавинна опасност.

При необходимост движението ще бъде спирано за снегопочистване и превантивна обработка на пътните участъци, като е възможно и цялостно затваряне на третокласната пътна мрежа, предупреди вчера Агенция “Пътна инфраструктура” (АПИ). 

Оттам апелират към шофьорите да не предприемат пътувания в областите с оранжев код, а ако е наложително, да се заредят с търпение и време.

Home

Предишна статия

Времето на петрола завърши!

Следваща статия

Християните празнуват Антонов ден!

Други интересни