Туризъм, „Южен поток“ и проституция – коментари в световните медии!

Автор: Няма коментари Сподели:

Руският туроператор „Бриско“ се опитва да пренасочи туристите към нови направления, първото от които ще бъде България, съобщава Tourdom.ru.

Компанията вече продава почивни пакети за България, като първите програми са за 14 май.

„Искаме да пренасочим средствата за несъстоялите се екскурзии до Египет и Турция към новите ни дестинации, първата от които е България. Разбира се, компанията ни ще върне парите на тези, които желаят. Масово обаче това може да се случи след края на януари“ заявила е Юлия Полесовая – директор по продажбите на туроператора.

Българският евродепутат Ангел Джамбазки заяви, че най-големият македонски град не е Скопие, а София, предаде македонското електронно издание Локално. Джамазки е коментирал и твърденето на македонски медии, че на честването на Мара Бунева в Скопие са се развявали унгарски знамена. По думите му ставало дума за унгарски студент в София, който бил техен приятел и които бил част от унгарските националисти.

„Известна е историческата свързаност между българските и унгарските националисти, при това точно на тема Сърбия и сръбска окупация. Когато говорим за Войдовина дали някой се е замислял какви хора живеят там”, заявил Джамбазки.

Два месеца след атентата от 13 ноември в Париж следователите все още не могат да проследят докрай пътя на използваните оръжия, които идват от Сърбия, България и Китай, пише френското списание Challenges.

В същото време, разследването се съсредоточава все повече в Белгия, полицията в Европа издирва четирима неуловими бегълци, а три камикадзета остават неидентифицирани.

Освен участника в атентата Салах Абдеслам, властите издирват белгиеца с марокански произход Мохамед Абрини, който е видян в компанията на Абдеслам точно преди атаките.

Следователите издирват още двама души, които са представяли фалшиви документи за самоличност на името на Самир Бузид и Суфиан Каял. Те вероятно са координирали атентата от Белгия.

В рамките на разследването трябва да бъдат идентифицирани двама атентатори, които са се взривили пред „Стад дьо Франс“ и които са дошли от Сирия с фалшиви паспорти, представяйки се за мигранти. 

Третият неидентифициран е мъж, загинал по време на полицейската операция на 18 ноември в парижкото предградие Сен Дени, за когото се предполага, че също е участвал в атентата в Париж.

Работата по газопровода „Южен поток“ не е възобновена, предаде ТАСС, като се позовава на представител на руското министерство на енергетиката.

„Газопроводът остава със статут на спрян проект“, заявил е източник от министерството.

По-рано български медии съобщиха, че в близките седмици работата по „Южен поток“ ще бъде възобновена.

Стотиците “сирийци“ в хотел в британския град Нюкий, графство Корнуол, се оказаха български работници, съобщава The Cornish Guardian.

Слуховете плъзнаха в социалните медии след съобщение за „около 20 бежанци в хотела „Мор“ на Маунт уайз“.

Съветът на Корнуол заяви, че не е информиран за присъствието на бежанци в хотела. Говорителят на институцията поясни, че властите са информирани за присъствието на събирачи на луковици на нарциси, които по принцип живеят в каравани, но са били принудени да си вземат хотел заради лошото време и проливните дъждове.

На 13 януари френската обществена телевизия France TV ще излъчи репортаж за експлоатацията на жени от мрежите за проституция в Европа, в който проследява работата на белгийската полиция при разбиването на българска сводническа мрежа.

В червения квартал в Брюксел три четвърти от проститутките работят за сводник. Тарифите са от 30 до 50 евро за 10 минути, което означава огромни печалби, но не и за основните заинтересовани лица – проститутките.

Често сводникът живее в чужбина, а парите се събират на място от негови хора.

Едно от звената в българските мрежи е така наречената „придружителка“ – често бивша проститутка, която играе ролята на посредник. Тя служи за параван, който пречи за проследяването на сводника и помага за ненасилственото експлоатиране на жените.

След придружителката има „управител, след това собственик, който отдава мястото. Проститутките изкарват пари за много хора, но не и за себе си“, казва белгийски полицай.

© 2016 Всички права запазени. Позоваването на Информационна агенция “Фокус” е задължително!

Предишна статия

Жълт код за силен вятър е обявен в 18 области на страната за 12 януари!

Следваща статия

Висшият съдебен съвет проведе първа среща с министъра на правосъдието Екатерина Захариева!

Други интересни