Веселин Стоименов се настани на пристана на река Ропотамо!

Автор: Няма коментари Сподели:

Човекът на ВИС Веселин Стоименов взема бизнеса по р.Ропотамо, извадиха лодките на Ташев с кранДокато бургазлията Тодор Ташев обяснява как Бойчо Георгиев му написал 7 акта за 70 хиляди лева, за да го изгони, зад гърба му пристига самият Стоименов с охрана.

                                                                       19 Февруари 2013, Вторник

                                                         Автор: Катя КАСАБОВА Снимки автора

Договорът с Тодор Ташев бил прекратен, извеждат го принудително!

Фирма „Венис Марина“ЕООД с управител Веселин Стоименов ще се настани на пристана на р.Ропотамо, където лятно време върви най -доходоносния бизнес по Южното Черноморие. 

Стоименов е наследникът на убития Георги Илиев, който отговаря за заведенията и хотелите по морето. Досега обаче по Южното Черноморие интересите на бившата борческа групировка се изчерпваха с присъствието й в Слънчев бряг и Несебър.

За да бъде устроен Стоименов до пролетта, РИОСВ-Бургас и Областна управа струпаха жандармерия и полиция на пристана и започнаха с кранове да вадят от водата лодките на досегашния наемател от Бургас Тодор Ташев. 

Заедно с това започна и събарянето на старите дървени постройки и фургони, които служеха за склад за националния отбор по кану-каяк.

„Действаме в изпълнение на заповед на областния управител Константин Гребенаров за изземването на имотите изключителна държавна собственост от наемателя фирма „КИ ТО трейд“ООД с управител Тодор Ташев, те се намират в резервата Ропотамо. Багерите ще съборят неказонните постройки и фургоните, кран ще изнесе от водата лодките и с камиони ще ги закараме в БКС-то на Приморско. Заведението на кея е на РИОСВ-Бургас и то няма да се пипа“, каза директорът на дирекция „Контрол на околната среда“ към РИОСВ-Бургас Димитър Тошев, който ръководи операцията.

 

Директорът по контрола на околната среда в РИОСВ-Бургас Димитър Тошев казва, че ще извади лодките на Ташев и ще събори временните постройки

Очакваше се на кея да дойдат областният управител Константин Гребенаров и шефът на РИОСВ-Бургас Бойчо Георгиев, но неотложни обществени дела ги възпрепятствали. 

Досегашният наемател Тодор Ташев от Бургас показа договор до 13 август 2013 г. и твърди, че без никакво законово основание го изхвърлят от сладкия бизнес с лодките за разходка до устието, алъш-вериша от огромната кръчма, както и продажбата на сладолед и картички.

Факт е, че Ташев и шефът на РИОСВ-Бургас Бойчо Георгиев са в студена война още от 2010 г., когато новата държавна власт решава, че трябва да устрои техен човек с този бизнес. Ташев е тук с договор от 2003 г. 

 

Кранът изнесе 5-е катамарана и една лодка на Ташев от реката, за да бъдат изхвърлени край Приморско

„Провели са конкурс през миналата година без да бъде обявяван в сайта на РИОСВ-Бургас, който и досега не е работещ, изобщо не ме предупредиха, че прекратяват договора с мен и че Стоименов трябва да се настани тук. Съпротивлявам се и се съдя с държавата. Докато водя битката със законови средства вече имам 7 акта по 10 хиляди лева всеки. Тук съм от 10 години и пазя природата непокътната, глобиха ме с 10 хиляди лева за поставени два фризера и две хладилни витрини. Натискът върху мен е нечовешки“, каза Ташев. 

Той присъства докато кранът вадеше 5-е му катамарана и една лодка от реката. Бизнесменът се притеснява, че плавателните съдове за стотици хиляди левове ще бъдат захвърлени край Приморско и разграбени от циганите. 

Новият наемател Веселин Стоименов си имал чисто нови лодки за разходка и не искал да ползва тези на Ташев.

Докато вървеше операцията на кея Стоименов пристигна с двама души охрана, за да види имота си, но отказа да разговаря с медии.

http://www.flagman.bg/

Предишна статия

Жоро от ДАНС и Цено от НСБОП гарантирали трафик на бежанци!

Следваща статия

Веселин Стоименов – ВИС-2!

Други интересни