Очаква ни мразовит януари! Вижте кога ще ни връхлети най-мощният сняг!

Автор: Няма коментари Сподели:

Image title

Заснежени са пътните настилки на територията на област Велико Търново. Времето е облачно. Превалява слаб сняг.

Температурата на въздуха е минус 10 градус. Няма регистрирани тежки пътни инциденти. На територията на областта няма допълнително затворени пътни участъци. 

Проходът на Републиката е отворен за движение. Не се допуска преминаване на товарни автомобили над 10 тона през прохода Твърдица – Елена. На път Дебелец – Плаково – Средни колиби – Елена поради лошо експлоатационно състояние е ограничено движението за товарни автомобили над 10 т. 

Затворен поради свлачище е път Царски извор – Драганово. Обходният маршрут е Царски извор-Сушица-Драганово и обратно, пише агенция “Фокус”. 

Екипи на КАТ „Пътна полиция“ следят за превишена скорост в областта. Патрули са разположени на входовете и на изходите на Велико Търново.

„Януари започва с много студено време. Около полунощ температурите ще са между -8 и -3 градуса”, съобщи в студиото на „Здравей, България” синоптикът от НИМХ Красимир Стоев.

„В София термометрите след полунощ ще е около -8 градуса, а на 1 януари сутринта в по-голямата част на страната температурите бяха под -10 градуса. 

„Още в събота облачността се увеличи, в неделя ще започнат валежи, ще завали сняг, но с повишението на температурите снегът в Южна България ще премине в дъжд, ще има условия за образуването на поледици”, съобщи Красимир Коев. 

Новата година започна с мразовито време, а слънцето хапе. Очаква се към 3 януари температурите леко да се повишат. Тогава над страната ще нахлуят средиземноморски циклони, които ще донесат сняг. 

Бяла пелерина ще покрие цялата страна. Така за Йордановден и Ивановден хлапетата вече ще могат да правят снежни човеци и да се пързалят с шейните. 

През второто десетдневие температурите ще бъдат по-ниски от обичайните. В началото ще е без валежи, но около 12 януари отново ще падне сняг, каза Стоев пред БТА. 

Месечната сума на валежите ще бъде около и над нормата, която е между 30 и 60 литра на квадратен метър, а в планините и най-южните райони – между 60 и 110 литра на квадратен метър.

Сняг валя вчера на много места в страната. Но не натрупа. Температурите пък рязко паднаха, а бурни ветрове бушуваха в Източна България. 

http://pik.bg/

Предишна статия

Хилари Клинтън и Обама създадоха “Ислямска държава”!

Следваща статия

Ромео и Жулиета./Рудолф Нуриев/

Други интересни