НАТО е заплаха за националната сигурност на Русия!

Автор: Няма коментари Сподели:

Коварното сваляне на руския Су-24 от турски изтребители бе потвърждение на провежданата политика за подпомагане на тероризма, която провежда Анкара. Това се посочва в доклада на руското външно министерство, който излиза в края на годината, съобщи ТАСС.

В доклада се подчертава, че фокусът на руската дипломация е съсредоточен върху усилията за мобилизиране на международната общност в организирана съпротива срещу предизвикателството на международния тероризъм, който е придобил безпрецедентни мащаба в контекста на действията на Ислямска държава. 

В изявлението още се казва, че се е отделило особено внимание върху пресичането на каналите за финансиране на Ислямска държава, включително и нелегалната продажба на петрол от находищата в Сирия и Ирак, който е транспортиран през територията на Турция.

В документа се заявява още, че опитите на САЩ за изолацията на Русия са обречени на неуспех.

„През изминалата година стана очевиден провалът на опитите на САЩ да изолират нашата страна, за което красноречиво говори интензивният двустранен диалог на високо и най-високо равнище . 

Продължихме съвместната работа с Вашингтон по онези направления, по които такова взаимодействие отговаря на руските интереси и на задачите за гарантиране на международната сигурност и стабилност, включително и по обстановката в Сирия и Украйна. Русия и САЩ внесоха важен съвместен принос в постигането на всеобхватно споразумение за уреждането на иранския ядрен въпрос.“, се казва в изявлението.

Според руското външно министерство НАТО продължава да представлява заплаха за националната сигурност на Русия.

„Поетият от ръководството на НАТО курс за ограничаване на Русия, представен в засилването на военно присъствие в държави в Източна Европа и Прибалтика, както и нарастването на броя на военни учения край руската граница ни принуждаваше да предприемаме мерки за противодействие на заплахите, които Североатлантическият алианс създава за националната сигурност на Русия“, се казва в изявлението.

Руското външно министерство подчертава, че благодарение на неговите усилия е била избегната ескалацията на напрежение в Украйна. В това число влиза и спазването на договореностите от споразумението в Минск. 

Руска Федерация

http://fakti.bg/

Предишна статия

Вадим Зеланд!/на руски език/

Следваща статия

Китай изпраща в Сирия повече от 5000 души от елитните си специални части!

Други интересни